KAMERATER: Joshua King og Marcus Pedersen (Foto: Skibstad, Kent/NTB scanpix)
KAMERATER: Joshua King og Marcus Pedersen (Foto: Skibstad, Kent/NTB scanpix)

Spiss-konkurrent King mener Marcus Pedersen bør spille

Vil ikke reise til Israel og spille på bekostning av «rivalen».

TIRANA (TV2.no): Etter VM-kvalifiseringskampen mot Albania kastet fire av a-landslagsspillerne seg på første fly til Israel og U21-EM. Joshua King er høyaktuell for å starte mot Albania, og det er derfor ytterst tvilsomt om han får starte i U21-kampen mot England.

King blir en farlig konkurrent for Marcus Pedersen, som spilte spiss i Norges første kamp mot Israel. Men Blackburn-spissen sier han helst ikke vil ta plassen til Pedersen.

– Marcus Pedersen bør fortsette som spiss. Spissens jobb er å score. Når han scorer, arbeider hardt og gjør det vanskelig for forsvarerne, er jobben gjort, sier King.

Les: Løftet fra albanske supportere: – Dere kommer til å bli livredde
Les også: Drillos vanskeligste laguttak på lenge

Han ser ikke på Pedersen som en konkurrent.

– Jeg og Marcus er kompiser. Hvis han starter gir jeg ham et klapp på ryggen og ønsker ham lykke til. Dagen før Israel-kampen sa jeg til ham at jeg håpet han scoret. Det gjorde han. Jeg synes ikke at jeg skal komme ned dit og ta plassen hans. Han jobbet hardt, og jeg mener han bør få beholde plassen. Om Toro har lyst til å bruke meg på venstrekant eller høyrekant er en annen sak, sier King.

– Ser du på deg selv som en kantspiller for U21?

– Ja. Egentlig. Jeg har spilt med Marcus før, og jeg liker å spille med ham. Han kriger og får humøret opp i laget. I alle kampene jeg har spilt for U21 har jeg spilt på venstrekant i en 4-3-3-formasjon, sier King.