michael laudrup 2 (Foto: Jonathan Brady)
michael laudrup 2 (Foto: Jonathan Brady)

– Laudrup på vei bort fra Swansea

Michael Laudrup kan være ferdig i Swansea, tre og en halv måned etter ligacuptriumfen.

Danskens tilværelse i Swansea er brått gått fra rosenrød til beksvart. Nå, bare måneder etter at han tok Swansea til enhistorisk cuptriumf og etter enlukrativ kontraktsforlengelse, befinner Laudrup seg midt i karrièrens verste periode.

I Nederland er manageren under etterforskning av skattemyndighetene, og i Wales hersker det krisestemning i klubben hvor han ble ansatt som manager for et knapt år siden.

Krisemøte
Ifølge BT er forholdet mellom den danske legenden og Swansea-styret nå så dårlig, at 48-åringen torsdag ble kalt inn til krisemøte med styreformann Huw Jenkins.

De to har knapt snakket sammen siden sesongavslutningen. Hovedårsaken skal være danskens misnøye med klubbens overgangsstrategi. Det springende punkt skal være at Laudrup ønsker å slåss om noen av de heteste objektene på markedet, mens Swansea-ledelsen ikke vil sprenge lønnsrammene i klubben.

michael laudrup 1 (Foto: Nick Potts)
michael laudrup 1 (Foto: Nick Potts)

Stjerner i kikkerten
BT mener at Laudrup pekte seg ut spillere som Pierre-Emerick Aubameyang fra franske St. Etienne, Celta Vigos Iago Aspas og den målfarlige Sevilla-spissen Alvaro Negredo.

Samtlige er nå på vei til eller allerede meldt klare for andre klubber. Tilbake sitter en slukkøret Laudrup.

– Det handler om at de dyre spillerne Michael ønsker skal ha altfor mye i lønn. Vi snakker kanskje om en halv million kroner i uken. Slike lønninger vil undergrave klubbens lønnsstruktur, og samtidig risikerer man at den store lønnsforskjellen mellom nåværende og nye spillere ødelegger harmonien i troppen, sier en kilde til sporten.dk.