pscyho
pscyho

Pearce mener Norge har grunn til å føle seg snytt etter England-tapene

Den engelske U21-sjefen tror Norge er bedre nå enn da lagene møttes i kvalifiseringen.

NETANYA (TV 2 Sporten): England vant 1-0 på balløya og 2-1 på kunstgresset i Drammen da det skulle avgjøres hvilke åtte lag som fikk spille EM-sluttspill i Israel.

Den norske leiren følte de hadde fortjent poeng i begge kampene mot laget som vant sju av åtte oppgjør i kvalifiseringen og slo Serbia 1-0 i begge play off-kampene. Det er faktisk Stuart Pearce helt enig i.

– Jeg forstår Norge. De to kampene kunne endt uavgjort, men vi startet bra i bortekampen og ledet 2-0. Da ble det tøft for Norge å komme tilbake. I England var det jevnere, men vi scoret etter en feil og vant. Jeg tror Norge er sterkere nå. Det er en helt annen situasjon å være i en turnering, sa Pearce til TV 2 Sporten før onsdagens åpningskamper.

Kan sende England ut
Der reddet Harmeet Singh ett poeng mot Israel på overtid mens engelskmennene, uten flere sentrale spillere, røk 0-1 mot Italia. Det betyr at norsk seier lørdag vil sende England ut av EM omtrent før det har begynt.

– Jeg er veldig imponert over Norge. De har en fantastisk arbeidsinnsats og Per Joar (Hansen) gjorde en strålende jobb med laget før han dro, sier Pearce.

Spurte om Norge
Etter pressekonferansen på Netanya Stadium med salen full av engelske journalister tok Pearce kontakt med norsk presse for å forhøre seg om de fire spillerne som flys inn fra Tirana og ankommer Israel lørdag morgen.

– Norge har gjort det bra de to gangene vi har spilt mot dem. De fortjente kanskje mer, men vi kunne også spilt bedre. I denne turneringen betyr det likevel ikke så mye hva som har skjedd tidligere, sier Liverpools Jordan Henderson til TV 2 Sporten.

– Er det vanskelig å motivere seg for U21-EM etter en lang sesong med Liverpool?

– Nei, dette er en stor turnering. Noen av verdens beste spillere har deltatt her de siste årene. Alle i troppen er spente og motiverte, sier 180-millonersmannen.