edvartsen (Foto: Privat)
edvartsen (Foto: Privat)

Edvartsen får tilbud om å bli ny Lørenskog-sjef i helgen

Svein-Erik Edvartsen har vært i flere møter med LIK-ledelsen den siste uken.

Lørenskog har jaktet en administrerende direktør som kan styre klubben etter at romerikingene forrige uke ble trukket hele 20 poeng for å ha levert lisenssøknaden nesten tre måneder for sent.

TV 2 Sporten skrev forrige uke at flere personer i LIK-ledelsen hadde fotballdommer Svein-Erik Edvartsen som førstevalg til jobben. Etter det TV 2 Sporten erfarer har Lørenskog nå bestemt seg, og i løpet av helgen vil 34-åringen, som tirsdag hadde sin siste arbeidsdag i samme stilling i Storhamar, få tilbud om en langvarig avtale.

Etter det TV 2 Sporten kjenner til møtte Edvartsen Stig Atle Johnsen, styreleder i aksjeselskapet som driver klubben og Lørenskogs rike onkel, til et møte på Gardermoen så sent som torsdag.

– Jeg kan bekrefte at jeg etter tilbakekomst fra ferie har møtt hele styret i Lørenskog, at jeg har hatt personlige samtaler med sportssjef Atle Olsen og med styreleder Stig Johnsen. Min fotballdommerkarriere er fortsatt det viktigste for meg, men jeg utelukker ikke jobben i Lørenskog Ishockey dersom alt tilpasses både nåtiden og fremtiden som gjør det mulig for meg å ha økt fokus på min fotballdommerkarriere. Det har vært målet hele tiden, sier Edvartsen til tv2.no.

Skal ha fått innfridd krav
Han vil nå få tilbud om å ta full kontroll over den daglige driften av klubben. På grunn av satsingen som FIFA-dommer kan ikke Edvartsen jobbe 100 prosent, men LIK-ledelsen skal ha innfridd krav om at han kan jobbe noen dager i uka på Hamar, få fri til dommeroppdrag og bygge opp en administrasjon med «sine egne» folk.

– Jeg har konsultert dommersjef Rune Pedersen i NFF. Han har vært en av mine viktigste støttespillere og rådgivere de siste elleve årene og er det selvsagt fortsatt, sier Edvartsen.

34-åringen ga forrige måned beskjed om at han gir seg som administrerende direktør i Storhamar Dragons da stillingen vanskelig lot seg kombinere med jobben som FIFA-dommer. Han har permisjon fra stillingen som salgssjef i Manpower ut 2013.

– En eventuell jobb i Lørenskog vil neppe bli like krevende som det har vært i Storhamar siden LIK har et meget bra sportslig produkt og god økonomi. Det er på salg-, markeds- og arrangementssiden Lørenskog kan videreutvikles, og på organisasjons– og administrasjonssiden klubben må bygges opp, sier Edvartsen.

Tror anken kan føre frem
Underveis i samtalene den siste uken skal fotballdommeren ha gitt råd til Lørenskog i forbindelse med anken av poengstraffen.

– Det medfører riktighet at jeg har lest gjennom saksdokumentene og gitt Lørenskog noen tips i anledning anken. Nå er det appellutvalget og ikke jeg som skal avgjøre dette, men etter å ha lest alle saksdokumentene og sett hvordan forbundet har behandlet Lørenskog i denne saken, blir jeg overrasket hvis de i det hele tatt blir ilagt poengtrekk etter ankebehandlingen. Det er greit at Lørenskog har misset på noen områder, men saksbehandlingen til forbundet er ikke mye bedre etter min oppfatning, sier Edvartsen.