Johan Kaggestad (innfelt) og Thor Hushovd. (Foto: Montasje/Scanpix)
Johan Kaggestad (innfelt) og Thor Hushovd. (Foto: Montasje/Scanpix)

Hushovd avfeier Kaggestads feiltrent-påstand

– Johan liker å sette ting på spissen, svarer Grimstad-oksen.

Thor Hushovd smiler igjen etter marerittstarten på Criterium Dauphine. På dagens tøffe etappe mellom Gresy-sur-Aix og Valmorel - der avslutningen bød på en 13 kilometers lang stigning av den hardeste kategorien - sparte Grimstad-oksen krefter med tanke på morgendagens etappe.

Like fullt var det betryggende å se ham nærmest uberørt på toppen. Det var i skarp kontrast til hvordan Hushovd framsto etter førsteetappen, der han virkelig tydelig preget i målområdet.

– Det føles mye bedre, jeg er en helt annen rytter enn jeg var for få dager siden. Nå er det veldig lovende, sier Hushovd til TV 2 Sporten.

Han betegner den vonde starten på rittet som "uforklarlig". Et lite vendepunkt kom på tirsdagens etappe, der han spurtet inn til fjerdeplass. I etterkant lanserte Johan Kaggestad sin teori om de labre BMC-prestasjonene i starten av rittet.

– De har rævkjørt laget
TV 2s sykkelekspert mener problemene oppsto etter den fine innsatsen i Tour of California i forrige måned - der BMCs Teejay van Garderen gikk til topps og Hushovd viste styrke med fire topp 10-plasseringer.

– Jeg håper BMC skjønner, for å si det litt stygt, at de har rævkjørt en del av laget som var i Tour of California. De kom hjem slitne, til ni timers døgnforskjell, og da tar det ni døgn å få kroppen i orden igjen. Men før den perioden var omme dro de på en hard lagtempotreningsleir, sier Kaggestad, og viser til at en sterk temporytter som Marco Pinotti mistet alt overskudd.

– Han sier akkurat det samme som Thor burde sagt - at han følte seg dau og sliten etter kjøret de har vært gjennom. Han trodde det skulle gå bra i Dauphine, men så følte han seg råtten. De har opplagt vært det vi kaller overtrent eller feiltrent. Men det Thor leverte med den fjerdeplassen, med tanke på at han har vært godt nedkjørt, var veldig oppløftende.

Les også: Kaggestad kritisk til BMCs ledelse: – Hushovd burde vært Tour-klar for to måneder siden

Letter litt på sløret
Konfrontert med Kaggestads påstand om overtrening i kjølvannet av Tour of California, tar Hushovd det hele med godt humør.

– Johan liker å sette ting på spissen, så han får overskrifter. Hvis du er overtrent trenger du uker eller måneder på å komme tilbake, sier han.

Samtidig erkjenner han at treningen ble i tøffeste laget.

– Totalbelastningen ble kanskje litt mye.

– Jeg følte meg bra da jeg kjørte lagtempo med gutta, men den var tøff og oppe i høyden. Kanskje trente jeg litt for mye i den perioden, og kroppen var muligens ikke helt klar etter jetlag og ditt og datt. Men det har ikke så mye å si nå som jeg er bra, sier Hushovd.

Les også: Hushovd lettet etter fjerdeplass: – Jeg fikk et slag under beltestedet

Vinnersjanser
Fredagens etappe til Grenoble er kupert og inneholder blant annet en kategori 1-stigning. Hushovd mener han har vinnersjanser.

– I dag var tanken å spare seg til etappen i morgen. Jeg har lyst til å få til et bra løp og en bra spurt. Det er seieren jeg spurter for.

– Du tror det blir spurt?

– Ja, det er en del lag som ønsker spurt. Da blir det ganske sikkert sånn, sier Hushovd.

Assisterende sportsdirektør Jackson Stewart varsler at de vil kjøre for nordmannen i morgen.

– Absolutt, det er noe vi diskuterer, sier han til TV 2 Sporten.

– Thor føler seg mye bedre, og ser mye bedre ut. Det tok ham to dager å få gode bein. Han har en god sjanse på etappen i morgen. Han er på vei i riktig retning, sier Stewart.