ALLSIDIG: Håvard Nordtveit stiller seg disponibel som høyreback (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)
ALLSIDIG: Håvard Nordtveit stiller seg disponibel som høyreback (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)

Nordtveit åpner for å spille back mot England

– Jeg sier ikke nei hvis Skullerud spør, sier Nordtveit.

TIRANA/TEL AVIV (TV2.no): Vegar Eggen Hedenstads utvisning mot Israel skaper hodebry for Tor Ole Skullerud før den avgjørende gruppespillkampen mot England lørdag.

Skullerud hadde i utgangspunktet tatt med fire backer i 23-mannstroppen som reiste til EM, men da Alexander Groven meldte forfall ble Markus Henriksen kalt inn.

Med Hedenstad ute med suspensjon er Martin Linnes og Omar Elabdellaoui de eneste rene backalternativene til Skullerud. Men nå melder Håvard Nordtveit seg klar til tjeneste. Han reiser til Israel umiddelbart etter a-landslagets kamp mot Albania i Tirana.

– Jeg kan den posisjonen, så jeg sier ikke nei hvis Tor Ole spør meg. Jeg vet jo hvilken tropp de har der nede, og hvor mange spillere som kan spille der. Stefan Strandberg kan også spille back. Min posisjon er egentlig stopper, men det er opp til sjefen der nede å bestemme, sier Nordtveit til tv2.no.

Les: Sjekk landslagsspillernes form før Albania-kampen
Les også: Dette er Hangelands råd til reisekåte U21-gutter

For stor belastning?
Rollen er slett ikke ukjent for Borussia Mönchengladbach-spilleren. I Lillestrøm ble Nordtveit hyppig brukt som back. Rogalendingen ligger an til å spille midtbaneanker mot Albania. Han innrømmer at det kan bli for mye å spille to kamper på to dager.

– Hvis jeg hadde ringt til treneren i Borussia Mönchengladbach og fortalt at jeg skal spille to kamper på to dager, så hadde han ikke blitt særlig fornøyd.

– Men hvis du fikk bestemme selv?

– Jeg må se hvordan kroppen er etter 90 minutter. Det spørs hvordan kampen på fredag blir. Det er det viktigste nå, sier Nordtveit.

NORDTVEIT: (Foto: LAURENT GILLIERON/Ap)
NORDTVEIT: (Foto: LAURENT GILLIERON/Ap)

– Kan dekke flere posisjoner
Tor Ole Skullerud vil ikke lukke døren helt for Nordtveit.

– Alle vet at han har spilt høyreback og stopper. En av grunnene til at vi valgte han i det første uttaket er at han kan dekke flere posisjoner, men først og fremst er han her som midtbanespiller. Jeg har veldig vanskelig for å se at han er aktuell som høyreback lørdag. Jeg tar ikke ut laget i Albania, men jeg blir veldig overrasket hvis ikke han starter der, sier Skullerud.

– Hvis man starter mot Albania er man uaktuell mot England?

– Ja, mer eller mindre. Det kommer litt an på hvor lenge man spiller. Det er veldig stor forskjell på å bli tatt av til pause eller spiller 80 eller 90 minutter. Men dette kommer også an på hvordan reisen går, om de får sovet på fly og sovet ut her. Men tro meg på at jeg konsentrerer meg om de som er her, sier U21-treneren.

Berisha gleder seg til England-kampen
Markus Henriksen, Valon Berisha og Joshua King reiser til Israel sammen med Nordtveit etter Albania-kampen.

– I utgangspunktet er de hentet ned for å styrke troppen til andre halvdel av mesterskapet, sier Skullerud.

Les: Skullerud: – Jeg er kjempeoptimist nå, superoptimist!
Les også: Norge stiger på FIFA-rankingen

Men Valon Berisha er klar for å bidra allerede mot England.

– Jeg gleder meg til å være disponibel til den kampen. Vi får se hvor mye spilletid det blir mot Albania - om det blir fra start eller innhopp. Men jeg skal sørge for at jeg er klar til lørdagen, sier Berisha.

– Tåler beina dine to kamper på to dager?

– Beina mine tåler det meste, så det skal gå bra, sier Berisha.

– Lett å være etterpåklok
En del stusset over at Skullerud valgte å ta med Markus Henriksen i U21-troppen da Groven måtte trekke seg. Det gikk utover balansen i troppen. Hedenstads røde kort kom derfor ekstra ubeleilig.

– Det er alltid enkelt å være etterpåklok når man sitter med fasiten, sier Nordtveit.

– I begynnelsen var landslagsledelsen redde for å gamble på grunn av det, og da var det utur at de fikk rødt kort på en backplass, sier Henriksen, som slett ikke sover dårlig fordi han ble tatt ut på bekostning av en annen back.

– Absolutt ikke. Det er ledelsen som har tatt ut troppen. Hvis jeg blir tatt ut skal jeg gi 100 prosent, lover AZ Alkmaar-spilleren.