Froome vant og overtok ledertrøya

Christopher Froome gikk til topps på den femte etappen av Criterium Dauphine etter en råsterk avslutning og overtok ledertrøya i rittet.

De norske løperne var langt på den 139 kilometer lange etappen torsdag. Ingen av dem klarte å henge med i den siste stigningen opp mot mål.

Froome lå langt framme hele tiden, og sammen med lagkameratene sine knekte han den ene motstanderen etter den andre. Han tok igjen amerikaneren Matthew Busche like før mål, og samtidig som han kjørte forbi amerikaneren, kjørte han også definitivt ifra Alberto Contador, som forsøkte seg med et rykk 600-700 meter før mål.

Contador fikk en luke, men Froome hadde krefter, tok igjen Contador og kjørte fra ham på de aller siste meterne.

Boasson Hagen var med i Sky-toget inn i den siste bakken, men han måtte slippe hovedfeltet vel åtte kilometer før mål. På det tidspunktet var Thor Hushovd og Vegard Stake Laengen allerede borte.

Hagen endte til slutt på 67.-plass. Han ble slått av Froome med 9.18 minutter. Han ble også slått av Stake Laengen som kjørte inn til 66.-plassen. Han var 8.35 minutter bak teten, men altså 43 sekunder foran Hagen. (©NTB)