tommy kristiansen (Foto: Poppe, Cornelius, © COP)
tommy kristiansen (Foto: Poppe, Cornelius, © COP)

Landslagsspiller vraket Sparta til fordel for Oilers

NM-vinner Stavanger Oilers styrker stallen med Tommy Kristiansen.

Sarpingen har skrevet under en toårskontrakt. Han spilte for svenske HV71 sist sesong, men ble leid ut til moderklubben Sparta.

– Jeg hadde flere tilbud fra Allsvenskan, men valgte i denne omgang en retur til norsk toppserie. Sparta og Oilers har vært de aktuelle klubbene. Jeg er selvsagt knyttet til moderklubben min, og jeg har diskutert situasjonen med Sparta. Oilers har derimot rammebetingelser og et nivå i sitt tilbud som gjør at jeg velger dem. Klubben har en solid satsing og et voksende lag. Jeg gleder meg til å bidra i DNB Arena, sier Kristiansen til oilers.no.

– Forberedt på reaksjoner
Han forstår at mange i Sarpsborg ikke vil like klubbvalget hans.

– Jeg er forberedt på reaksjoner, men håper at folk i Sarpsborg forstår valget mitt. Til syvende og sist er jeg nødt til å tenke på meg selv og min egen framtid, og Sparta var rett og slett ikke i nærheten av å matche tilbudet fra Oilers, sier 24-åringen til Aftenbladet.no.

Oilers-trener Petter Thoresen sier følgende om sin siste signering til oilers.no:

– Her har vi med en all-round spiller å gjøre. Han spiller på solid fysikk og har gode offensive ferdigheter. Får han plass på isen, er han en fryktelig vanskelig motstander. Det skal bortelagene i DNB Arena få kjenne. Jeg liker også ambisjonen hans. Tommy vil videre til en større liga og det skal vi hjelpe ham med i Stavanger.

Flere nykomlinger
Også Frisk Asker har forsterket laget. Svenske Mat Mathias Franzén (20) kommer fra Sundsvall Hockey.

Den kortvokste forwarden ble Sundsvalls nest beste poengplukker forrige sesong med 58 poeng på 39 kamper. Franzén har tidligere spilt for AIK. (TV 2 Sporten/NTB)