Boston vant maratonkamp

Boston Bruins er nær Stanley Cup-finalen i NHL etter en 2-1-seier over Pittsburgh Penguins onsdag. Kampen ble avgjort først i femte periode.

Etter at stillingen var 1-1 ved ordinær tid måtte kampen ut i forlengning. I første ekstraperiode kom det ingen scoringer, men 15.19 minutter ut i femte periode satte Patrice Bergeron inn 2-1 til hjemmelaget.

Dermed trenger Bruins kun én seier til for å ta seg til finale. Massachusetts-laget leder 3-0 sammenlagt i best av sju kamper. Fjerde kamp spilles i Boston fredag.

Mye handlet om målvaktene på begge lag i onsdagens maratonkamp. Både Bostons Tuukka Rask og Pittsburghs Tomas Vokoun storspilte. Spesielt Rask imponerte med en rekke redninger gjennom hele kampen. Han stoppet hele 53 skudd, mens Vokoun hadde 38 redninger.

Vinneren av oppgjøret møter tittelforsvarer Los Angeles Kings eller Chicago Blackhawks i finalen. Blackhawks leder 2-1 sammenlagt, men Kings kan utligne med seier i fjerde kamp torsdag. Kampen spilles i LA, og Kings er ubeseiret på hjemmebane så langt i årets sluttspill. (©NTB)