Skullerud (Foto: Roald, Berit/NTB scanpix)
Skullerud (Foto: Roald, Berit/NTB scanpix)

Skullerud: – Jeg er kjempeoptimist nå, superoptimist!

Tor Ole Skullerud har stor tro på norsk avansement foran møtene med England og Italia.

NETANYA (TV 2 Sporten): Landslagstreneren var skuffet over at Norge ikke hadde marginene med seg i åpningskampen, men samtidig utrolig glad for det ene poenget Harmeet Singh reddet etter 90 minutter og 55 sekunder.

– Vi var mye bedre enn Israel. Mye bedre. Jeg vet Italia og England er et knepp opp, men hvorfor skal ikke vi kunne slå dem? sier en offensiv Skullerud i pressesonen i Netanya Stadium.

Da han fikk spørsmål om håpet om avansement er ute etter «bare» 2-2 mot det mange tror er EMs svakeste nasjon, ble landslagssjefen tydelig irritert.

– Om det er over? Det er et håpløst spørsmål, spør du meg. Selvfølgelig lever håpet i beste velgående. Jeg er kjempeoptimist, superoptimist! Jeg syns guttene var kjempegode, og er stolt av prestasjonen og måten de taklet settingen på.

Italiensk seier
Og da Italia slo England 1-0 senere onsdag kveld, betyr norsk seier lørdag at engelskmennene ender bak Norge i gruppen.

– Vi har alle muligheter til å slå England. Det er ikke noe mirakel hvis vi klarer det, sier kaptein Stefan Strandberg.

– 2-2-scoringen vår var så viktig at det ikke går an å måle. Den betyr alt, og kan bli helt avgjørende. Det tror jeg faktisk, sier Skullerud.

Kongsvinger-karen sier det var større forskjell på Norge og Israel enn han hadde ventet, og han mente nordmennene var det beste laget også etter at Vegar Eggen Hedenstad ble utvist.

I det 91. minutt var det to innbyttere og tidligere lagkamerater fra Vålerenga som reddet dagen. Håvard Nielsen brystet ned til Harmeet Singh som banket ballen i hjørnet med venstrefoten.

– Poenget her er at vi har brukt masse tid med spillerne på én ting. I et mesterskap må man stå sammen og unne kompisen på naborommet at han får starte. At Harmeet da kom inn og scoret, er det svaret vi leter etter. Han var veldig skuffet over ikke å få spille, men jeg sa til ham i morges at han kunne komme inn og snu kampen. Det er noen verdier i denne gruppen som er helt «outstanding» sier Skullerud.

Singh slo tilbake
Dommeren som dømte en feilaktig corner som endte med det omdiskuterte straffesparket og viste ut Hedenstad var et hett tema i den norske leiren, men Skullerud ville si minst mulig om kamplederen. Til slutt klarte han ikke holde seg.

– UEFA får gå gjennom kampen. Da finner de sikkert ting å sette fingeren på. Jeg har ikke sett straffesparket etterpå, men jeg så noen offsidesituasjoner og en corner som aldri skulle vært corner som irriterte meg grenseløst. Han linjemannen på siden min...ja.

Flere av de norske spillerne fortalte at Israels trener hadde kommet bort etter kampslutt for å fortelle at han lot seg imponere. To av dem som betydde mest var innbytterne Håvard Nielsen og Harmeet Singh.

– Det var en perleavslutning fra Harmeet. Det er ikke ofte han treffer så bra med venstrebenet, sier Nielsen og smiler.

– Jeg har truffet så bra med venstrebenet før, i en kamp for Vålerenga mot Haugesund. Jeg skjønte med en gang at det kom til å bli mål. I dag fikk folk se hvem Harmeet Singh er. Det går ikke an å knekke meg, sier Feyenoord-spilleren.