Northug ville ha med seg Nystad

I mai valgte Petter Northug å gå ut av landslaget for å lade opp til langrennssesongen med eget opplegg. Til TV 2 bekrefter Trond Nystad at han var ønsket på Northugs nye, private lag.

– Fra og med denne sesongen så kommer jeg til å gå ut av landslaget og trene utenfor, og forberede meg stort sett alene. Jeg ønsker å styre hverdagen mer selv og være min egen kaptein, sa Petter Northug på en pressekonferanse i midten av mai.

I tiden før beslutningen ble tatt skal den norske langrennskongen ha ytret ønske om å ha med seg folk fra landslagets støtteapparat ut fra landslagsvarmen.

– Vi har kommunisert mye før han bestemte seg for å gå ut. Han hadde spurt mange og ville ha folk med kompetanse med seg. Det er nok ikke så lett å gi slipp på alt man har hatt tidligere, sa landslagstrener Trond Nystad til TV 2.

Han bekrefter at han var ønsket, men at samtalen mellom han og Northug aldri kom så langt som til et reelt tilbud.

– Jeg har Norges Skiforbund som min arbeidsgiver og løpere der som ønsker å gå for landslaget. Det er de jeg skal jobbe med, det er jeg fornøyd med. Utover det har jeg ikke tenkt noe på det, sa Nystad. (©NTB)