Dommerparodi ødela EM-starten

Feilaktig corner. Billig straffe. Tre stolpetreff. Og et strengt rødt kort til Vegar Eggen Hedenstad. Harmeet Singhs overtidsmål reddet 2-2 mot Israel i EM-åpningen.

Norge var klart best spillemessig før pause, men evnet ikke å ta vare på sjansene. Ferdighetene foran mål sto ikke i stil til sjansene som ble skapt. Og med en polsk dommer i fri dressur og fallesyke verter, ble EM-starten nesten helsvart. Fra 17 meter reddet innbytter Singh dagen med sin presise venstrefot.

Mot spillets gang tok Israel ledelsen på et ytterst tvilsomt straffespark fra kaptein Nir Biton etter kvarteret var spilt i Netanya. Norge ventet utspill fra keeper Ørjan Nyland, men dommer Pawel Gil fra Polen pekte mot cornerflagget. Hjørnesparket maktet ikke Norge å klarere før Omar Elabdellaoui var uheldig og pirket borti Omri Ben Harush, som falt lett om inne i boksen.

Bare åtte minutter senere fikk Marcus Pedersen Norge fortjent inn igjen i kampen med sin gode avslutning. Kraftspissen fikk en nydelig ball fra hovmester Stefan Johansen, slet med mottaket, men fikk vendt seg rundt og skutt ballen forbi en god Boris Kleyman i Israels mål.

Anders Konradsen sover neppe godt etter åpningskampen. Rennes-proffen løftet ballen i tverrligger etter 29 minutter. Og traff stolpen etter 47 minutter. Tidlig i kampen headet han over fra god posisjon. Jo Inge Berget traff også stolpen, bare minutter etter Konradsen i 1. omgang.

Mot slutten av første omgang ble Norge redusert til ti mann etter at Eggen Hedenstad felte Ben Harush. Israel-spilleren falt igjen særdeles lett i bakken. Fredrik Semb Berge virket å ha kontroll på situasjonen. Det var derfor urutinert av Norges venstreback å være ute med armen og rive i Ben Harush. Utvisningen var streng, men bar også preg av lite rutine fra Eggen Hedenstad. (©NTB)