VIKTIG UTLIGNING: Harmeet Singh berget et poeng for Norge mot Israel. Klarer Norge å spille seg til semifinale? (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)
VIKTIG UTLIGNING: Harmeet Singh berget et poeng for Norge mot Israel. Klarer Norge å spille seg til semifinale? (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)

Singh berget uavgjort på overtid for Norge

Nå krever målhelten Harmeet Singh å få starte i neste kamp.

Israel U21-Norge U21 2-2

Se kampsammendrag øverst i saken.

TEL AVIV/TIRANA/BERGEN (TV 2 Sporten): Et til tider voldsomt press til tross: Norge klarte bare uavgjort i den første kampen mot Israel.

Det var kampen Norge på forhånd så ut til å måtte vinne etter å ha havnet i gruppe med England og Italia i tillegg.

Et poeng var kanskje likevel greit.

Vertsnasjonen ledet nemlig 2-1 da kampen gikk inn på overtid. En straffescoring i første omgang og et mål på en av deres få sjanser i andre omgang, da Norge hadde sin svakeste periode i kampen førte dem foran - mot spillets gang.

Norge var nemlig det dominerende laget gjennom store deler av kampen, selv etter at Vegar Eggen Hedenstad så det røde kortet rett før pause.

– Mange situasjoner som går imot oss
Både straffesparket og det røde kortet kan sies å ha vært av det tvilsomme slaget.

– Det er en kamp med mange situasjoner, og mange som går i mot oss. Vi må takle både oppturer og nedturer i dette yrket. I dag ble det en del nedturer, var Tor Ole Skulleruds kommentar til det i kampen.

Tre skudd i treverket så ikke ut til å hjelpe det lovende norske laget, som også brente en rekke andre sjanser i løpet av kampen.

På overtid dukket imidlertid Harmeet Singh opp som en reddende engel og hamret inn 2-2 til ellevill norsk glede.

– Det var en fryktelig viktig utligning, et viktig poeng for oss videre i turneringen så vi kan ikke være alt for deppa. Vi var mye bedre enn Israel og burde hatt tre poeng, sa Skullerud til TV 2.

– Vi spilte fin fotball og skapte mer enn nok sjanser, selv om jeg er skuffa over at vi ikke scorer på flere av dem. Vi slipper også inn to mål i en kamp vi har full kontroll på.

TV 2 Play: Se skullerud forklare uavgjortresultatet

– Fortjente en plass i lagoppstillinga
Mannen som sikret det viktige poenget var en fornøyd mann etter kampen.

Harmeet Singh fikk ikke starte kampen, men bet tenna sammen og fikk uttelling.

– Vi burde vunnet denne kampen, men det var morsomt for meg å komme inn og vise at jeg fortjente å være med i lagoppstillingen, sa Singh til TV 2.

– Det tok to dager for meg å komme over skuffelsen over å ikke starte, avslørte han.

TV 2 PLAY: Se Singhs krav om startplass

Nå har han lagt inn en god søknad på å spille neste kamp.

Stefan Johansen ble kåret til kampens beste spiller, men var mest opptatt av å hylle laget.

– Vi viser i dag at vi er en gruppe som står sammen, og måten vi kommer tilbake på veldig bra, selv om vi skulle absolutt hatt tre poeng, sa Johansen til TV 2.

FORNØYD: Marcus Pedersen hylles av lagkameratene etter utligningen mot Israel under EM. (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)
FORNØYD: Marcus Pedersen hylles av lagkameratene etter utligningen mot Israel under EM. (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)

A-landslagets reaksjon
En del av gruppen er ennå ikke på plass i Israel da de er med det norske A-landslaget i Albania.

Blant dem er Joshua King som slutter seg til gruppen etter VM-kvalifiseringskampen fredag.

Landslaget sto i passkontrollen på vei inn i Albania da Harmeet Singh sørget for at drømmen om EM-semifinale fortsatt lever. Joshua King fikk løpende oppdateringer fra kompisene sine i Norge, og lettelsen var stor da Harmeet Singh satte inn 2-2. Selv Egil Drillo Olsen kostet på seg et lite smil.

– Vi bør være fornøyd med ett poeng siden de spilte med en mann mer i en omgang. Jeg hørte også at straffen ikke skulle vært straffe. Det er litt surt, men ett poeng er bedre enn null, sier King, til tv2.no.

– Jeg fikk melding da Harmeet scoret. Det var gøy. Jeg hørte Norge spilte bra og at vi hadde fire i stolpen. Alt i alt et godt utgangspunkt. Vi får se hva som skjer mellom England og Italia.

Norge best i gang
Hjemmelaget havnet fort på utrygg grunn da Norge presset på fra start, men til tross for en rekke gode muligheter fikk man ikke uttelling.

Det ble man straffet knallhardt for da Israel fikk et litt heldig hjørnespark etter kvarteret.

Etter mye klabb og babb i feltet gikk Ben Harush overende i feltet etter at Omar Elabdellaoui sparket ut, bommet på ballen men heller ikke så ut til å treffe israeleren nevneverdig. Dommeren pekte mot ellevemetersmerket. Straffesparket satte Nir Biton trygt i mål.

I banespillet fortsatte imidlertid den norske dominansen, og til slutt fikk man lønn for strevet.

Kraftutligning
Marcus Pedersen viste teknikk, styrke og kraft da han utlignet halvveis i første omgang. I duell med en israelsk forsvarer vendte han opp på 15 meter og banket ballen i mål nede i hjørnet.

Norge fortsatte enveiskjøringen etter scoringen, og hadde to skudd i treverket før ti minutter var spilt etter 1-1-målet.

I det siste kvarteret av omgangen roet tempoet seg noe ned og sjansebonanzaen fortsatte ikke.

Rødt kort
En ny kontroversiell dommeravgjørelse skulle ramme Norge rett før pause.

Mohammed Kalibat ble spilt gjennom og stormet mot Norges mål. Vegar Eggen Hedenstad halset etter og tok i Kailbat, som falt noe lett. Fredrik Semb Berge var ikke langt unna situasjonen, men dommer Pawel Gil valgte likevel å gi eggen Hedenstad rødt kort til stor fortvilelse for det norske laget.

– Jeg mener det er gult kort, for jeg tror Fredrik Semb Berge hadde tatt ham igjen, sa Harmeet Singh om situasjonen.

ER DET SANT?: Vegar Eggen Hedenstad ser det røde kortet mot Israel (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)
ER DET SANT?: Vegar Eggen Hedenstad ser det røde kortet mot Israel (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)

Det var likevel bortelaget som skapte omgangens siste sjanse. Yann-Erik de Lanlay skjøt imidlertid utenfor etter å ha dratt av sin oppasser.

Uavgjort til pause var langt fra etter spillets gang, og det var også laget med en mann mindre som startet best i den andre omgangen.

Etter bare to minutter av omgangen hadde Konradsen nok en gang et skudd i treverket, denne gang i stolpen etter at ballen gikk via en israelsk spiller.

Israel scoret i sin beste periode
Israel hadde tilsynelatende ikke mye å stille opp med, mens Norge fortsatte å brenne sjanser.

Da skjedde det som ofte skjer og hjemmelaget kom bedre med etterhvert og med 20 minutter igjen fikk Israel sin andre sjanse i kampen, og bare et minutt seinere var hjemmelaget i ledelsen.

Et skudd fra Ofir Kriaf ble blokkert av en medspller Moanes Dabour, men ballen gikk bare til innbytter Alon Turgeman. Turgeman dundret til på halv volley, og Ørjan Nyland var sjanseløs. 2-1 til mesterskapsvertene.

Viktig utligning
Marcus Pedersen var livlig mot slutten av kampen, men verken på langskudd eller avslutninger på kort hold fikk han uttelling.

Det gjorde imidlertid Harmeet Singh da han fikk ballen fra brystet til Håvard Nielsen.

Fra rett utenfor 16-meteren utlignet Feyenoord-spilleren og berget litt av æren for Tor Ole Skulleruds menn.

Spørsmålet er om det er nok for å avansere fra den knalltøffe gruppen. Neste kamp er England på lørdag.

Se kampreferat øverst i saken.