SLUTT: Andrej Arsjavin, Denilson og Sebastien Squillaci er ferdig i Arsenal.
SLUTT: Andrej Arsjavin, Denilson og Sebastien Squillaci er ferdig i Arsenal.

Arsenal kvitter seg med tre spillere

Andrej Arsjavin, Denilson og Sebastien Squillaci er ferdig i London-klubben.

Arsene Wenger har startet oppryddingen i stallen etter at åtte troféløse sesonger har gått på den mentale helsen løs hos flere av Arsenals tilhengere.

Arsenal bekrefter onsdag ettermiddag at trioen forlater klubben når kontraktene deres går ut i slutten av denne måneden.

Selv om klubben ikke får overgangspenger for spillerne frigir de en relativt stor sum i det store lønnsbudsjettet til klubben som endte på fjerdeplass i Premier League denne sesongen.

Russisk virvelvind
Andrej Arsjavin kom til klubben i en dramatisk overgang på Deadline Day i januar 2009, og tok Premier League med storm.

Russeren var en vesentlig faktor i at klubben klarte Mesterliga-plass den sesongen, blant annet etter sine fire mål på Anfield i 4-4-kampen mot Liverpool samme år. Formkurven har imidlertid vært dalende og forrige sesong var han utlånt til sin tidligere klubb Zenit St. Petersburg.

Denne sesongen har Arsjavin blitt marginalisert og ryktene både om en retur til Russland og at karrieren er over for playmakeren har versert over lengre tid. 32-åringen er i alle fall ferdig i Arsenal.

Arsjavin gjorde 31 mål på sine 144 opptredener i rødt og hvitt.

Les også: Wenger: – Angrer på at vi ikke hentet Bale

Utskjelt brasilianer
Denilson kom til klubben med en arbeidstillatelse som var stemplet med "spesielt talent". Brasilianeren ble aldri en publikumsfavoritt og har de siste sesongene vært utlånt til barndomsklubben Sao Paulo.

25-åringen har vært på en høy lønn, og selv om Arsenal har ønsket å kvitte seg med spilleren helt har man ikke lykkes - før nå. Midtbanespilleren stoppet på 153 kamper for London-klubben.

Sistemann ut er Sebastien Squillaci.

Midtstopperen kom fra Sevilla som en fransk landslagsspiller, men forlater klubben etter å ha blitt vist som for svak for Premier League-klubben allerede i sin første sesong.