håvard nordtveit
håvard nordtveit

Nordtveit mener Bundesliga er bedre enn Premier League

Håvard Nordtveit er enig med Drillo om at Bundesliga er verdens beste liga.

Oslo (TV 2 Sporten): Tysk fotball er virkelig i vinden for tiden. Etter at Borussia Dortmund og Bayern München smadret henholdsvis Real Madrid og Barcelona i semifinalene i Mesterligaen, møttes de to gigantene til finale på Wembley. Spanjolene ble ydmyket, tyskerne kunne juble.

– Kvalitativt best
På forrige ukes pressekonferanse med det norske landslaget, var Egil «Drillo» Olsen klar på hva han mener om den tyske ligaen.

– Bundesliga er kvalitativt den beste i dag, sa Drillo.

Et europeisk tronskifte innenfor fotballen eller ikke, to av våre norske Bundesliga-proffer nyter i alle fall livet i det som er en av verdens kanskje aller beste ligaer.

– De årene jeg har vært der, så føler jeg at ligaen har blitt bedre og bedre. Det tror jeg den blir fremover også. Du ser hvordan den tyske ligaen har vokst i Mesterligaen, med to finalister i år. Jeg er enig med sjefen at Bundesliga i alle fall er på lik linje, om ikke bedre, enn Premier League, sier Håvard Nordtveit til tv2.no.

Les også: Berisha: – Ble kalt «landssviker»
Les også: Nordtveit brakk nesa i denne skrekksmellen

– Føler meg privilegert
22-åringen, som har spilt i Borussia Mönchengladbach siden 2011, har blitt en av klubbens mest sentrale spillere. 31 kamper av 34 mulige fikk Nordtveit i Bundesliga denne sesongen.

– Det er jo en drøm for meg. Jeg er i en gylden posisjon og jeg føler at jeg har en fin plass i klubben. Jeg føler også at jeg får tillit fra treneren, så det er jo vanvittig kjekt. Det er det jeg har jobbet for i hele karrieren – å spille for viktig poeng hver helg, sier Nordtveit.

Med seg på landslaget denne uken har Nordtveit Hamburg-spiller Per Ciljan Skjelbred. Trønderen kom til Bundesliga i 2011, og har spilt mer og mer for klubben mot slutten av denne sesongen.

– Jeg føler meg privilegert og glad for at jeg dro til Hamburg, og har fått oppleve det jeg har gjort. Så får vi se hvordan det går neste år, sier Per Ciljan Skjebred tv2.no.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Per Ciljan Skjelbred (Foto: David Hecker/Ap)
Per Ciljan Skjelbred (Foto: David Hecker/Ap)

Stort å spille mot Dortmund og Bayern
Den tidligere Rosenborg-spilleren skryter av nivået i tysk fotball, og drar frem uforutsigbarheten ligaen står for. 25-åringen var blant annet med på å slå serietoer og tapende Mesterliga-finalist Borussia Dortmund to ganger denne sesongen.

– Jeg har fått gleden av å slå det ene laget to ganger, og tap to mot det andre laget (Bayern München journ.anm). Men de vant jo Mesterliga-finalen, så det var kanskje greit, smiler Skjelbred.

– Tysk fotball var veldig dominerende i Mesterligaen i år. Det kan forandre seg til neste år, men en liten maktdemonstrasjon var det jo.

Les også: Rafael van der Vaart angrep Lewandowski etter nedsparking av Skjelbred
Les også: Lewandowski fikk tre kamper for Skjelbred-takling

Mönchengladbach-spiller Nordtveit innrømmer at det alltid er spesielt å møte gigantene Dortmund og Bayern til dyst.

JUBLET MOT GIGANTEN: Håvard Nordtveit kunne strekke armene i været etter å ha scoret mot Bayern München. (Foto: Frank Augstein/Ap)
JUBLET MOT GIGANTEN: Håvard Nordtveit kunne strekke armene i været etter å ha scoret mot Bayern München. (Foto: Frank Augstein/Ap)

– Det er to stjernespekkede lag. Vi spilte sesongens siste kamp mot Bayern – vi tapte 3-4, men ledet 3-1 etter 12 minutt. Det var vanvittig kjekt, men du ser hvor nivået ligger. En har jo lyst til å trene og bli like gode som dem, sier Nordtveit.

– Ville du valgt bort Bundesliga om du hadde fått muligheten?

– Akkurat nå ville jeg ikke gjort det.

Sikter mot Mesterliga
For Nordtveit har blitt altfor glad i Bundesliga til å forlate den allerede nå.

– Det beste med Bundesliga er entusiasmen som er rundt hver eneste kamp. Uansett hvor du reiser så er det fullsatt stadion og trykk på tribunene. For min klubb så er bortetribunen alltid full – vi er en tradisjonsrik klubb. Det er vel det kjekkeste med å spille i Tyskland, sier Nordtveit.

Etter en oppløftende fjorårssesong med fjerdeplass i ligaen og spill i Europaligaen, endte det til slutt med åttendeplass for Nordtveit og co. i år. Den tidligere Arsenal-spilleren har tro på at klubben kan utrette store ting allerede kommende sesong.

– Vi må fortsette med det vi driver med i Borussia Mönchengladbach, vi er et ungt lag, treneren satser ungt og har lyst til å bygge noe nytt. Vi mistet tre viktige spillere før sesongen, og to av dem (Marco Reus og Dante journ.anm) var i Mesterliga-finalen. Jeg har troen på at vi kan komme oss til Mesterligaen eller Europaligaen neste sesong. Det hadde vært optimalt, sier Nordtveit.