John Arne Riise og Brede Hangeland. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)
John Arne Riise og Brede Hangeland. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)

Hangeland om å bli hyllet av Riise: – Håper jeg har vært til hjelp

Landslagskapteinen innrømmer at det var rart å se John Arne Riise i sivilt på spillerhotellet.

Oslo (TV 2 Sporten): Dødballene terpes og alvoret har senket seg i den norske troppen. Landslagskaptein Brede Hangeland er klar på at spillerne er fokuserte før den meget viktige kampen mot Albania i Tirana fredag.

– Vi kommer til å være så godt forberedt at jeg tror ikke det blir nødvendig med noen tordentale, sier Hangeland til tv2.no.

– Rart å se John Arne i sivilt
For Hangeland blir VM-kvaliken mot Albania den første kampen på lang tid uten John Arne Riise ved sin venstre side i forsvaret. 32-åringen, som 6. mai takket for seg på landslaget, var tirsdag på plass på Hotel Bristol for å ta farvel med spillere, trenere og støtteapparat.

Riise holdt en tale, der Hangeland ble trukket frem som en av de viktigste støttespillerne på landslaget.

– Jeg ga noen ekstra ord til Brede. Han har vært viktig for meg. Han er totalt motsatt av meg. Han er helt avslappet, mens jeg har ADHD. Det er deilig å snakke med noen som har litt mer balanse og ro i livet. Han har vært en god samtalepartner, og uten ham på landslaget hadde det blitt tungt, sa Riise tirsdag.

Les også: – Beklager om jeg har forstyrret forberedelsene til kampen
Les også: Denne heksegryten venter Norge

Foruten spill med flagget på brystet, har Hangeland og Riise jobbet tett sammen de siste to årene i Fulham. Den høyreiste midtstopperen synes det var hyggelig å bli nevnt i talen til klubbkompisen.

– Det var selvfølgelig hyggelig. Det var rart å se John Arne i sivilt og ikke i Bama-tøyet på landslagsmiddag, men det var fint, sier Hangeland.

– Jeg er vel den siste av den generasjonen som har spilt veldig mange år sammen med John Arne på landslaget. Vi har også selvfølgelig hatt veldig tett kontakt i England de siste to årene. Jeg setter pris på John Arne, både som landslagsspiller da han var her og ikke minst som klubbkamerat i Fulham.

Artikkelen fortsetter under bildet!

SA FARVEL: Nils Johan Semb, Egil Olsen, John Arne Riise, Ola By Riise og Brede Hangeland. (Foto: Christer Madsen, NFF)
SA FARVEL: Nils Johan Semb, Egil Olsen, John Arne Riise, Ola By Riise og Brede Hangeland. (Foto: Christer Madsen, NFF)

– Han nevnte at han var lei
Riises landslags-nei kom bare en uke etter et intervju med TV 2 Sporten der sunnmøringen uttrykte sin misnøye med å ha blitt vraket som kaptein til fordel for Tarik Elyounoussi i en treningskamp mot Ukraina. Selv har Riise bedyret at kapteinsutspillet ikke hadde noe med saken å gjøre, men at han manglet motivasjon til å fortsette.

– Snakket du med John Arne da han ga seg på landslaget?

– Før snakket jeg ikke noe med han om det, bortsett fra at han noen ganger nevnte at han var litt lei. Vi snakket jo naturligvis om det i etterkant. Han hadde mange tanker og ting han ville diskutere rundt det. Det kan godt være at jeg var til hjelp, og jeg håper jo at jeg var det, sier Hangeland.

Les også: Mini tror disse spillerne helst ville vært i Israel

Klar for viktig kamp
At landslaget nå mister en kontinuitetsbærer med rutine og kvalitet, er Hangeland klar på. Likevel er rogalendingen sikker på at resten av laget er klare til å gå i krigen mot Albania fredag.

– Vi er mange gode spillere her. Nå er det en del unge her, men mange av dem begynner å få mye rutine. Jeg er veldig trygg på at vi har et slagkraftig lag, sier Hangeland.

MIdtstopperen, som står bokført med 83 kamper for Norge, tror at spillerne er klare over hva som står på spill og hvor viktig fredagens kamp er. Da Norge møtte Albania på Ullevaal i mars endte det med 0-1-tap etter en innøvd frisparkvariant.

– Før kampen handler det om å være mentalt forberedt på det som skal skje, ha planen klar og at alle er skrudd på skikkelig. Det tror jeg kommer til å være tilfellet denne gangen, sier Hangeland.