NUMMER FEM: Suzann Pettersen klatret til femteplass på verdensrankingen. (Foto: Eugene Tanner/Ap)
NUMMER FEM: Suzann Pettersen klatret til femteplass på verdensrankingen. (Foto: Eugene Tanner/Ap)

Tutta har trent på ny slagteknikk: – Jeg stiller sterkere

Suzann Pettersen brukte turnering til å øve inn nye slag og føler seg i kjempeform foran årets andre majorturnering.

Norges største golfstjerne Suzann Pettersen skuffet resultatmessig i helgens LPGA-turnering i New Jersey og clarte ikke cuten.

Dermed falt «Tutta» fra tredje- til fjerdeplass på verdensrankingen som ble publisert mandag, uten at hun er nevneverdig bekymret over det.

– Det er tall og papir. Det viktigste for å ta vare på den er å spille bra turneringer og vinne turneringer. Det er ikke sånn at jeg sitter og evaluerer og analyserer den hver uke. Alt vi gjør er en statistikk og en analyse på papiret.

Les også:Tutta falt på verdensrankingen

– Noen statistikker er viktigere enn andre, og det er ikke akkurat den jeg sitter og leser først for å si det sånn. Når sesongen nærmer seg slutten kan det bli mer interessant å se hvor man ligger, sier Pettersen til TV 2 Sporten.

Trente på nye slag før majorturnering
Tutta så i stedet på turneringen som god trening forut for kommende helgs majorturnering i Pittsford, New York - og føler seg i kjempeform.

– Jeg føler at jeg har fått gjort mye bra. Jeg føler jeg har fått spilt mye bra golf. Jeg tok en pause, og så har jeg spilt nå i to uker på rappen. Jeg følte meg i god form, og turte å implementere litt nye slag og nye måter å løse ulike situasjoner på, så det ble en uke til å teste. Hadde det vært for seks måneder siden hadde jeg kanskje ikke turt å ta den utfordringen, men jeg føler egentlig at det var en morsom utfordring som jeg turte å gjøre, sier Pettersen.

Selv om det resultatmessig ble nedtur mener derfor Tutta at hun sitter igjen med en positiv opplevelse av helgen, og en god oppladning til sesongens andre majorturnering.

– For min egen del var det en god uke, og selv om ikke resultatet tilsier det så er det mye jeg kan ta fra den uken som gjør at jeg stiller her og føler at jeg er litt sterkere enn hvis jeg ikke hadde gjort det.

FALLER EN PLASS: Suzann Pettersen er på fjerdeplass på verdensrankingen i golf. Her er Tutta fotografert under Pure Silk-LPGA Bahamas Classic i mai. (Foto: SAM GREENWOOD/Afp)
FALLER EN PLASS: Suzann Pettersen er på fjerdeplass på verdensrankingen i golf. Her er Tutta fotografert under Pure Silk-LPGA Bahamas Classic i mai. (Foto: SAM GREENWOOD/Afp)

– Hva konkret er det du har jobbet med?

– Jeg synes det er morsomt å kunne øke slagrepertoaret mitt, på ulike typer forhold og ulike typer baner. En ting er å gjøre det på trening og banke 500 baller mot samme mål, men en annen ting er når du kommer i konkurransesituasjon og forholdene er litt annerledes. Det er først da du ser om ting funker eller ikke funker, så jeg fikk mange gode svar og det er egentlig alt jeg trengte for å føle at jeg kan gjøre de siste finjusteringene nå denne uken her, sier Pettersen.

Les også: Tuttas liv blir tv-serie

Umulig å få øye på
Men selv om Tutta har trent inn nye slagmetoder er det ikke noe TV-seerne kan se med det blotte øyet.

– Det er det det nok ikke. Det er veldig flisespikkeri. Det er klart at jeg ser det jo med det blotte øyet, men for alle rundt omkring så er det nok ikke så veldig stor forskjell. Men for min del så er det veldig viktig å kunne tørre å teste og bruke nye ting man lærer. Hvis man aldri tør å ta det i bruk er det ikke noe vits i å teste heller, så jeg er egentlig mest stolt av at jeg turte å gjøre ting litt annerledes og rokke litt i systemet, for å se hvordan det responderte.

Tutta tok sin hittil eneste majorturnering i 2007, og har vunnet elleve turneringer på LPGA-touren. Når hun nå sier at hun er i form forut for helgens turnering på Locust Hill Country Club handler det om både den mentale og fysiske delen.

– Det er en kombinasjon av alt. Det er en veldig finbalanse mellom alle aspekter egentlig. men mye ligger selvfølgelig i topplokket. Det handler om å være klar og mentalt til stede, avslutter Pettersen.