KLAR FOR ÅPNINGKAMP: Stuart Pearces England møter Italia i sin første kamp i U21 EM onsdag. (Foto: JACK GUEZ/Afp)
KLAR FOR ÅPNINGKAMP: Stuart Pearces England møter Italia i sin første kamp i U21 EM onsdag. (Foto: JACK GUEZ/Afp)

England-sjefen: – En suksess i seg selv å være med her

Stuart Pearce tror alle de åtte lagene i U21-EM har ambisjoner om å vinne turneringen.

NETANYA (TV 2 Sporten): Den tidligere venstrebacken kjent blant annet for sitt temperament samt knallharde skudd og tilsvarende tøffe taklinger leder England i sitt fjerde U21-EM denne sommeren.

Laget som slo Norge både hjemme og borte i kvalifiseringen, åpner mot Italia i Tel Aviv onsdag. Dagen før dagen møtte «Psycho» pressen sammen med 180-millionersmannen Jordan Henderson.

– Vi går inn i turneringen med bra selvtillit, og min ambisjon er å vinne samt utvikle unge talenter. Vi snakker om å vinne hver gang vi samles med en ny gjeng. Jeg blir skuffet hvis ikke de sju andre nasjonene også er her for å vinne. I de fire turneringene jeg har ledet laget, har ikke Frankrike (slått ut av Norge) vært med. Det er et fantastisk lag, så det er en suksess i seg selv å være her, sier Pearce.

Les også: Dette er stjernene du kan glede deg til å se i U21-EM

Ingen Welbeck
Engelsk presse stilte mannsterke på pressekonferansen på nybygde Netanya Stadium der også tv2.no var tilstede, men spillertroppen mangler flere profiler. Danny Welbeck, Jack Rodwell, Alex Oxlade-Chamberlain og Phil Jones er alle hjemme på balløya.

De mest kjente spillerne i troppen i tillegg til Henderson er derfor keeper Jack Butland, Tottenhams Steven Caulker, Liverpool-spiller Jonjo Shelvey og Manchester United-klare Wilfried Zaha som engelskmennene håper skal rekke Italia-kampen.

– Det er fantastisk å jobbe med disse 23 individene vi har med oss. Phil Jones, Kyle Walker, Daniel Sturridge og Danny Welbeck var alle med for to år siden og har tatt et steg videre. Av og til må man se tilbake på en slik turnering først ett år senere for å vurdere om det ble en suksess eller ikke, mener Pearce.

Artikkelen fortsetter under bildet!

RÅR OVER STJERNER: Stuart Pearces tropp består av mange spillere med erfaring fra Premier League. (Foto: Adam Davy/Pa Photos)
RÅR OVER STJERNER: Stuart Pearces tropp består av mange spillere med erfaring fra Premier League. (Foto: Adam Davy/Pa Photos)

Les også: Her er England-spillerne Norge skal møte i EM

Ladet opp i Tyrkia
Den engelske troppen ladet opp i Tyrkia der en delegasjon så på hele 13 hoteller før man bestemte seg for å sjekke inn. Nå bor leiren, som har med blant andre Phil Neville i støtteapparatet, ute på landsbygda i Israel rundt fem mil fra storbyen Tel Aviv.

– Alle har vært hjelpsomme og hyggelige her. Vi kunne ikke hatt det bedre. Hvis man kommer fra England må man også sette pris på dette været. Vi nyter solen, men det er bra vi trener på morgenen og spiller kampene på kvelden da det er litt kaldere, sier den tidligere landslagsspilleren som møter Norge i gruppespillets andre kamp lørdag.

Engelsk presse tror Pearce stiller følgende lag i kveld:

Butland - Smith, Caulker, Dawson, Robinson - Henderson, Chalobah - Lansbury, McEachran, Shelvey – Wickham.