SPILLER MOT «MODERLANDET»: Valon Berisha håper å få sjansen i VM kvaliken mot Albania. (Foto: Junge, Heiko)
SPILLER MOT «MODERLANDET»: Valon Berisha håper å få sjansen i VM kvaliken mot Albania. (Foto: Junge, Heiko)

Berisha drømmer om Mesterliga etter kanonsesong

Men først må han takle tribunehets i «moderlandet» Albania.

Oslo (TV 2 Sporten): Han er riktignok født i Malmø i Sverige og har kosovo-albanske-røtter, men han spiller stolt med det norske flagget på brystet. Fredag kan Valon Berisha (20) komme til å møte «moderlandet» til VM-kvalik på deres hjemmebane i Tirana.

– Det blir mye trykk tenker jeg, og det blir en bra kamp. Begge lag må egentlig ta poeng, vi mest. Vi er veldig revansjelystne og vil vinne denne kampen, sier Berisha til tv2.no.

Forberedt på hetsing
Da de to nasjonene møtte hverandre på Ullevaal i mars endte det med 0-1-tap og 15 minutter på banen for Berisha. Også den gang lagde de tilreisende albanske supporterne mye liv på tribunen, men Berisha er forberedt på at det kan bli verre i Tirana fredag kveld.

– Det var litt småhetsing på Ullevaal, så jeg tror det kan bli litt mer der nede. Det er noe en kan forvente. Når en spiller mot dem, så liker de ikke det så godt, sier Berisha, som er klar på hva som gjelder.

– Jeg har spilt for Norge lenge og er oppvokst her, så det er veldig naturlig for meg å spille for det norske landslaget.

Skulle Berisha få tillit fra Egil «Drillo» Olsen fredag, vil det bli egersunderens tiende kamp for landslaget.

Les også: Mini tror disse spillerne helst ville vært i Israel
Les også: Vilsvik usikker til Albania-kampen

Drømmestart i Østerrike
Den pågående landslagssamlingen, med påfølgende VM-kvalik og EM-sluttspill med U21-landslaget, er bare prikken over i-en på en solid sesong for Berisha. Etter overgangen til østerrikske Red Bull Salzburg har Berisha virkelig fått vist seg frem.

Seks mål og 13 assist for laget som endte på andreplass på tabellen er fasit for 20-åringen etter debutsesongen som utenlandsproff. Selv føler Berisha at han har blitt en bedre fotballspiller det siste året.

– Jeg har blitt mye bedre på både den offensive og defensive delen. Jeg har scoret seks mål og fått 13 assist, så jeg gleder meg til å sette i gang med ny sesong der det blir Mesterliga-kvalik. Jeg er godt fornøyd med den første sesongen kan du si, sier Berisha.

– Hvordan har det vært å komme til nytt land, ny klubb og ny liga?

– Det har gått greit, egentlig. Jeg bor jo sammen med Håvard Nielsen – det har fungert veldig bra. Jeg har i tillegg fått veldig mange venner.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Berisha_992779i (Foto: DOMINIC EBENBICHLER, © DE/AA)
Berisha_992779i (Foto: DOMINIC EBENBICHLER, © DE/AA)

– Vil spille i Mesterligaen
Red Bull Salzburg måtte punge ut 33 millioner kroner for å hente duoen Berisha og Nilsen til klubben i fjor. Berisha har allerede markert seg i ligaen med å bli kåret til årets offensive midtbanespiller av avisen Kurier.

– Det er absolutt veldig kjekt, men det er i sesong to en må bevise at det ikke bare var flaks, sier Berisha.

Med 30 kamper i den første sesongen, føler 20-åringen at han allerede har gjort seg til en markant spiller i klubben.

– Jeg føler jeg har en stor rolle i laget. Jeg vet at jeg har stor tillit hos treneren, og har bevist på en god måte at jeg bør spille, sier Berisha.

En optimistisk Berisha drømmer nå om spill i det aller gjeveste selskapet i europeisk fotball.

– Neste sesong klarer vi forhåpentligvis å komme til gruppespillet i Mesterligaen, det hadde vært en drøm. Så må vi vinne ligaen, vi må vinne ligaen, avslutter Berisha.