Nylandkeeper (Foto: Aas, Erlend, © ERL)
Nylandkeeper (Foto: Aas, Erlend, © ERL)

Nyland vant keeperduellen på U21-landslaget

Moldes Ørjan Håskjold Nyland vokter det norske buret i åpningskampen mot Israel onsdag kveld.

TEL AVIV/NETANYA (TV 2 Sporten): Målvaktsduellen mellom Ørjan Håskjold Nyland, Gudmund Taksdal Kongshavn og Arild Østbø er avgjort.

Etter U21-landslagets siste trening før oppgjøret mot Israel, er det klart at Moldes Nyland vokter buret. Det fikk spillerne beskjed om tirsdag.

– Jeg er fornøyd. Jeg skal spille, sier keeperen, som ble den store helten da Hødd vant cupfinalen i fjor, til tv2.no etter økten på Netanya Stadium.

Diskuterte med Riisnæs
Trener Tor Ole Skullerud sa mandag kveld at han skulle diskutere keepervalget med assistent Knut Tørum og ikke minst keepertrener Dan Riisnæs.

Spillerne fikk laget tirsdag, men U21-leiren kommer ikke til å offentliggjøre de elleve navnene før de må – kun timer før kampstart mot Israel.

– Alle lagene her er godt forberedt på hverandre, så vi gir ikke mer enn vi må, sa Skullerud til tv2.no mandag kveld.

I sin første kamp i et U21-mesterskap på 15 år, kommer Norge til å gå ut i en 4-3-3-formasjon. Skullerud sa mandag at han var sikker på sju-åtte plasser, og at syke Thomas Rogne og småskadde Martin Linnes ville rekke kampen.

Pedersen på topp
Etter det TV 2 Sporten tror kan dette blir den norske startelleveren onsdag:

Ørjan Håskjold Nyland – Omar Elabdellaoui, Stefan Strandberg, Fredrik Semb Berge, Vegar Eggen Hedenstad – Stefan Johansen, Magnus Wolff Eikrem, Anders Konradsen – Yann-Erik de Lanlay, Marcus Pedersen, Jo Inge Berget.

Det blir fullsatt stadion og 13.800 tilskuere, de aller fleste Israel-fans, i heten i Netanya onsdag kveld.

– Israel vil være fulle av energi. Som oss ser de frem til første kamp. De vil få mye energi på hjemmebane, men forhåpentlig får vi også et løft. Vi liker også slike kamper. Mange av våre spillere har spilt store kamper for klubb- og landslag. Jeg håper vi har erfaringer nok til å takle det, sier Skullerud.