riisebedre22
riisebedre22

Riise møtte landslaget igjen: – Beklager om jeg har forstyrret forberedelsene til kampen

John Arne Riise holdt tale for sine gamle landslagskollegaer i Oslo tirsdag kveld.

Oslo (TV 2 Sporten): 6. mai kom meldingen om at John Arne Riise trakk seg fra landslaget med umiddelbar virkning. Beskjeden kom bare en uke etter at sunnmøringen i et intervju med TV 2 Sporten uttrykte misnøye med å ha blitt vraket som kaptein til fordel for Tarik Elyounoussi.

Les også: Drillo om Riises landslags-farvel: – Takk for innsatsen
Les også: John Arne Riise forbannet på manglende kaptein-tillit

– Fikk en del fine ord
Tirsdag var Fulham-backen på plass da landslaget spiste middag på Hotel Bristol i Oslo.

– Det var hyggelig. Jeg svetter. Jeg fikk en del fine ord. Det var litt vanskelig, men veldig koselig, sier han til TV 2 Sporten etter middagen.

I talen gjennok Riise at han trekker seg på landslaget av hensyn til familie og venner, samt ønske om å forlenge klubbkarrieren.

– Jeg har lyst til å takke alle i støtteapparatet og takke alle spillerne for at de har støttet meg. Det er trist og vemodig å stå her, men jeg angrer ikke på valget. Jeg skal heie på landslaget og følge dere videre. Håper dere vinner den viktige kampen på fredag, sa Riise i sin avskjedstale ifølge fotball.no.

Artikkelen fortsetter under bildet!

SA FARVEL: Nils Johan Semb, Egil Olsen, John Arne Riise, Ola By Riise og Brede Hangeland. (Foto: Christer Madsen, NFF)
SA FARVEL: Nils Johan Semb, Egil Olsen, John Arne Riise, Ola By Riise og Brede Hangeland. (Foto: Christer Madsen, NFF)

Landslagsjef Egil «Drillo» Olsen holdt en tale som rørte Riise. Samtidig innrømmer Riise at det var tungt å motta så mye ros. I Drillos tale til Riise dro han frem venstrebackens kvaliteter både på og utenfor banen.

– 110 kamper sier alt. Du har vært viktig på og utenfor banen, og har spilt haugevis av gode kamper. I miljøet har du vært en stor entusiast, hatt enorm guts og alltid i godt humør. Du har bidratt til at miljøet har vært bra, og gjort en kjempejobb utenfor banen, sa Drillo ifølge fotball.no.

– Du vil bli savnet, John Arne. Valget ditt virker gjennomtenkt, og det respekterer vi. Jeg ønsker deg all verdens lykke til i resten av fotballkarrieren og i livet etterpå, fortsatte landslagssjefen.

– Klump i halsen
De varme ordene fra landslagssjefen satte sitt preg på Riise, som er glad for at han har tatt det riktige valget.

– Det var ganske tungt der inne nå å innse at det er slutt. Jeg satt med en klump i halsen og magen da jeg fikk så fine ord fra Drillo, og jeg måtte snakke selv. Men jeg vet og føler på meg selv at jeg gjorde det riktige valget. Det var litt deilig for meg å se, at selv om det var tungt, så var det deilig å kunne komme over det.

– Når Drillo stod og pratet fikk jeg «flashback» på hele karrieren på landslaget. Det var 110 kamper som suste forbi. Det er 13 år av mitt liv som er ferdig, og det er jeg stolt over.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Riise (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)
Riise (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)

Til pressen var Riise klar på at det ikke er noe ondt blod mellom ham og Drillo.

– Vi er ikke uvenner, og vi kjenner hverandre etter mange år. Nå fikk jeg den lille avslutningen som også de tydeligvis trengte. Det var godt for meg å få litt ut også, sier han.

– Hva sa du?

– Jeg takket for meg selv. Jeg har tross alt vært på landslaget i 13 år. En del av dem har vært med nesten alle årene, så jeg takket dem personlig. Og jeg ønsket dem lykke til videre.

Les også: Riise angrer ikke på landslagsnei
Les også: Siem om Riise: – Forsto ikke det han sa var galt

– Beklager om jeg har forstyrret forberedelsene
Han legger til at det ikke har vært meningen å forstyrre forberedelsene til landslaget.

– Jeg beklager om jeg har forstyrret forberedelsene til kampen. Men med tanke på det styret som har vært før en del kamper de siste årene så ser det ikke ut som om det har vært noe problem. Det er egentlig bare å takke for meg. Det er deilig for meg å få en slik avslutning.

– Jeg forklarte for dem litt mer detaljert hvorfor jeg har gjort som jeg har gjort. Litt mer enn hva jeg har gjort til dere, sier han.

Men selv om landslagsdøra kan virke låst, slår ikke Riise helt fra seg mer spill på landslaget om det blir VM i Brasil i 2014.

– Har jeg en kanonsesong med Fulham, de virkelig vil ha meg tilbake, jeg føler jeg har noe å bidra med og jeg har lyst å komme tilbake, så må jeg se hva som skjer. Jeg tenker ikke på det nå. Jeg skal bare nyte ferie nå. Valget mitt står, og det skal mye til for å forandre det, sier Riise.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Riise (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)
Riise (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)

Hyllet Hangeland
Riise forteller at det var godt å endelig kunne ta avgjørelsen, selv om det har vært tungt. Nå har forbundet planer om å hedre venstrebacken som står bokført med 110 landskamper med flagget på brystet.

– Nå vet jeg at forbundet planlegger en markering for meg på en hjemmekamp dette året. Det er veldig positivt. Det blir kanskje den endelige avslutningen. Det var viktig for meg å snakke med gutta og støtteapparatet, og si mine ord, sier Riise, som dro frem lagkompis Brede Hangeland i Fulham i talen sin.

– Jeg ga noen ekstra ord til Brede. Han har vært viktig for meg. Han er totalt motsatt av meg. Han er helt avslappet, mens jeg har ADHD. Det er deilig å snakke med noen som har litt mer balanse og ro i livet. Han har vært en god samtalepartner, og uten hadde på landslaget hadde det blitt tungt.

Nå ønsker Riise landslaget hell og lykke i fortsettelsen, men først og fremst i den tøffe VM-kvaliken mot Albania førstekommende fredag.

– Jeg håper selvfølgelig at vi vinner, men jeg vet hvor tøft det blir. Etter det jeg har hørt så har treningene vært bra, så jeg tror det blir uavgjort, men jeg håper selvsagt på tre poeng, sier Riise, som føler seg sikker på hvem som tar over plassen på venstreback.

– Jeg tror nok at Espen Ruud spiller venstreback, det er mitt tips. Ikke at jeg har sett noe, men jeg tror han spiller venstreback.

Morten Gamst Pedersen var også på plass på Hotel Bristol i Oslo for å hilse på landslagsspillerne.