BOHINEN
BOHINEN

Bohinen ut mot Drillo-stilen: – Den er kjedelig og for simpel

Tidligere Drillo-elev Lars Bohinen er klar på at norsk fotball trenger et stilskifte.

Uansett utfall av fredagens skjebnelandskamp i Albania, nærmer Drillos landslagsepoke seg slutten. Lars Bohinen mener også det bør bety slutten for Drillo-fotballen.

– Den er kjedelig. Den bygger ikke ferdigheter. Den blir for simpel. Vi kommer til å bli kledd av av de andre nasjonene framover om vi fortsetter som nå. Med den nye generasjonen som nå kommer opp ligger alt til rette for et stilskifte i norsk fotball. Men vi er så trauste, vi er så glad i den gamle Drillo-stilen at vi klorer oss fast i den med alt vi har, sier Asker-trener Lars Bohinen, som står med 49 kamper for Norge, i kveldens Sportsdb18 på TV 2 Sport.

Toppfotballsjef Nils Johan Semb er uenig.

– En videreutvikling av det norske konseptet vil være vesentlig når skal ansette ny trener. Å snu opp ned på det vil være helt feil. Norge er en liten fotballnasjon og vi snakker om små marginer. Tankene må videreføres, sier Semb.

Les også: Mini tror disse spillerne helst ville vært i Israel

Semb får støtte av TV 2s Davy Wathne.

– Ja, vi må videreføre dette. Vi må ha folk som kjenner norsk fotball og våre begrensninger. Vi er et bitte lite land langt nord med dårlige geografiske og klimatiske forhold for fotball. Det er ingenting som tilsier at vi skal utvikle en Michael Laudrup. Vi må ikke bli for kravstore, sier Wathne.

– Jeg er helt uenig med deg. Vi kan skape like gode fotballspillere som hvilken som helst annen nasjon. Og vi brøt med den gamle stilen tidlige på 90-tallet. Hvorfor kan vi ikke bryte igjen? spør Lars Bohinen.

Se hele Sportsdb18 kl 18.00 og 21.35 på TV 2 Sport.