Joshua King på U21 landslagets trening på Bislet stadion fredag. (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)
Joshua King på U21 landslagets trening på Bislet stadion fredag. (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)

King om utstillingsvinduet U21-EM: – Hadde nok tenkt på det dersom jeg spilte i Tippeligaen

Blackburn-spiller Joshua King drømmer seg ikke bort til bedre klubber før mesterskapet i Israel.

Oslo (TV 2 Sporten): Joshua King (21) går en viktig fotballuke i møte. Først skal Blackburn-spilleren til Albania og VM-kvalik med A-laget, før EM i Israel med U21-landslaget står for tur.

Forrige uke sa King til tv2.no at han bør være aktuell for spill allerede mot England lørdag, dersom han ikke spiller mer enn en omgang mot Albania.

– Målet mot Albania er å dra derfra med tre poeng. Målet med U21 er å hjelpe laget. Det kan hende at de vinner første kamp, da er det kanskje ikke så lett å komme inn mot England. Et vinnende lag burde starte neste kamp, mener jeg. Men det er Tor Ole (Skullerud) som velger laget, så jeg får se hvordan det ligger an når jeg kommer ned, sa King til tv2.no på mandagens pressetreff.

– Fornøyd med å spille i Blackburn
Et U21-EM er et perfekt utstillingsvidu for fremadstormende og lovende unge spillere. I kamp mot flere av verdens beste unggutter får de norske guttene verdiful eksponering på en verdifull arena, mener TV 2s fotballekspert Ståle Solbakken.

– Jeg tror det er veldig viktig å få muligheten til å vise seg. Det som kan skje er at du spiller bra mot toppnasjoner med profiler i store ligaer. Hevder du deg og viser deg, kan det sannsynligvis åpne seg dører som vanligvis er lukket, sier Solbakken.

TV 2s fotballekspert Ståle Solbakken (portrett) (Foto: TV 2)
TV 2s fotballekspert Ståle Solbakken (portrett) (Foto: TV 2)

Muligheten for å vise seg frem for potensielt større klubber er likevel ikke en tanke som svirrer i hodet på Championship-spiller King.

– Jeg går ikke rundt og tenker på det, men selvfølgelig er det jo et flott utstillingsvidu. Det er den fjerde største turneringen – du har VM, EM, U21-VM og U21-EM. Men jeg spiller i Blackburn og er fornøyd akkurat nå. Jeg tenker ikke så mye på det, men jeg hadde nok gjort det dersom jeg spilte i Tippeligaen, sier King.

For selv med et strålende U21-EM i Israel, tror ikke Solbakken at King kommer til å bli solgt etter sommerens mesterskap.

– Blackburn ble jo værende i Championship, og han er akkurat kjøpt til klubben. Jeg blir overrasket dersom Blackburn velger å selge han videre, sier Solbakken.

Les også: Mini tror disse spillerne helst ville vært i Israel
Les også: King engasjerte personlig trener for å være i toppform til EM

King klar for ny start
Etter en mer enn turbulent sesong i Blackburn med sparking av Steve Kean, Henning Berg og Michael Appleton, ser King nå frem til stabilitet og kontinuitet på Ewood Park. 17. plass i Championship og knuste opprykksdrømmer er nå erstattet med optimisme hos Romsås-gutten.

– Det har vært mye kaos, men nå starter vi med blanke ark. Vi får se hva som skjer frem til januar – treneren (Gary Bowyer journ.anm) har jo fått jobben i ett år. Det blir spennende å se hva som skjer i oppladningen og starten av sesongen. Vi har en god nok stall, men det har bare vært kaos. Trenere har blitt sparket tre ganger på fire måneder. Dersom treneren kan bli og vi kan få orden og skikk på ting på treningsfeltet, så tror jeg vi kan rykke opp, sier en selvsikker King.

Artikkelen fortsetter under bildet!

MÅLLØST: Helgens kvartfinale i FA-cupen mellom Joshua Kings Blackburn og Millwall og Andrew Keogh endte 0-0. I kvled er det omkamp (Foto: IAN KINGTON/Afp)
MÅLLØST: Helgens kvartfinale i FA-cupen mellom Joshua Kings Blackburn og Millwall og Andrew Keogh endte 0-0. I kvled er det omkamp (Foto: IAN KINGTON/Afp)

21-åringen fikk til sammen 16 kamper for Blackburn forrige sesong, mye på grunn av skadeproblemer. Selv føler King seg rimelig trygg på sin posisjon i laget, og drar frem at han spilte alle kampene etter at han ble frisk mot slutten av sesongen.

– Jeg har jo snakket med treneren, og han var fornøyd med meg. Jeg slet jo med skader og fikk ikke prestert maks, men jeg føler meg i bra form nå. Jeg får bare holde det oppe til sommeren og komme frisk tilbake. Jeg er ganske sikker på at Blackburn har meg i planene, sier King, som høster skryt av Solbakken.

– Han har brukbar konkurranse fremover på banen, men han har jo blitt brukt litt på kant også. Jordan Rhodes er spiss nummer én i klubben, det er hundre prosent sikkert. Men han kan også bli snappet opp av en Premier League-klubb i sommer. King har likevel en ting som Rhodes ikke har, og det er fart, sier Solbakken.