Roberto Martinez (Foto: Martin Rickett/Pa Photos)
Roberto Martinez (Foto: Martin Rickett/Pa Photos)

Roberto Martinez tar over Everton

David Moyes' etterfølger er klar på Goodison Park.

Det har lenge vært en dårlig skjult hemmelighet at Everton ønsket seg Roberto Martinez (39) som erstatter for David Moyes i sjefsstolen på Goodison Park.

Mandag kveld bekreftet Wigan-styreformann Dave Whelan overfor Sky Sports at klubbene var kommet til enighet om en kompensasjon for manageren.

Everton bekrefter nå på sine hjemmesider at Martinez er ansatt på en fireårskontrakt.

Les også:Moyes bekreftet som ny United-manager: – Blir vanskelig å ta over for historiens beste manager

Spanjolen ledet Wigan til seier i FA-cupfinalen mot Manchester City i mai, for så å rykke ned til Championship kun dager senere. Totalt ble det fire sesonger som manager på DW Stadium for mannen som på siste halvdel av 90-tallet også spilte for «The Latics».

Roberto Martinez, FA-cup mester. (Foto: Dave Thompson/Pa Photos)
Roberto Martinez, FA-cup mester. (Foto: Dave Thompson/Pa Photos)

De foregående sommerne har Martinez ifølge rapportene både takket nei til Aston Villa og vært med i diskusjonen om den ledige managerjobben i Liverpool, men ved hver eneste korsvei har han altså blitt værende hos Dave Whelan og Wigan.

Der har han fått erfare bunnstrid hvert eneste år, og takket være utrolige prestasjoner mot slutten av sesongen har man helt til inneværende år på imponerende vis klart å holde plassen på Englands øverste nivå.

Everton-fansen skeptiske
Styreformannen i Evertons norske supporterklubb har tidligere uttalt til TV 2 Sporten at han er usikker på om Martinez er rett mann for managerjobben på Goodison Park.

– Han er ikke min favoritt i hvert fall. For meg så er Martinez en lettvekter i forhold til den jobben som venter i Everton, sa Helge Vermundsen Grunnevåg i mai.

Nå er altså Martinez bekreftet klar for de blå, og tar fatt på den vanskelige jobben med å etterfølge David Moyes i sjefsstolen på Merseyside.