Skullerud (Foto: Roald, Berit/NTB scanpix)
Skullerud (Foto: Roald, Berit/NTB scanpix)

Skullerud drillet elleveren: – Jeg er sikker på sju-åtte plasser

Landslagssjefen skal diskutere den mye omtalte målvaktsplassen med keepertrener Dan Riisnæs.

TEL AVIV (TV 2 Sporten): Det norske U21-landslaget gjennomførte sin andre økt under oppholdet i Israel på nasjonalarenaen Ramat Gan utenfor Tel Aviv sentrum i rundt 25 grader tirsdag kveld.

Med kun én trening igjen før åpningskampen mot vertsnasjonen onsdag, valgte Tor Ole Skullerud å drille en ellever:

Arild Østbø – Omar Elabdellaoui, Stefan Strandberg, Fredrik Semb Berge, Vegar Eggen Hedenstad – Stefan Johansen, Magnus Wolff Eikrem, Anders Konradsen – Yann-Erik de Lanlay, Marcus Pedersen, Jo Inge Berget.

Gjorde endringer
Midtveis kom inn Gudmund Taksdal Kongshavn inn i mål, Håvard Nielsen kom inn på kanten for de Lanlay, Abdisalam Ibrahim tok plassen til Konradsen og Harmeet Singh erstattet Wolff Eikrem. Ørjan Håskjold Nyland tok for øvrig rollen som høyreback på motstanderlaget.

– Vi er ganske nær en ellever, men det er flere kombinasjoner vi vurderer. Folk melder seg også litt på fra dag til dag. Jeg har tenkt å bruke den tiden vi har igjen før jeg bestemmer meg, men vi nærmer oss jo, sier Skullerud til tv2.no etter tirsdagens trening.

– Hvor mange plasser er du sikker på?

– Jeg er sikker på sju-åtte plasser, men det kan godt hende den andre oppstillingen dere fikk se er like aktuell som den første. Jeg har ikke lyst til å si mer enn at vi nærmer oss.

Les også: Skullerud: – Nå får vi kjenne ordentlig på hva denne gruppen er laget av

Syk Rogne
En småsyk og lite snakkesalig Thomas Rogne (magetrøbbel) og Martin Linnes, som sliter med irritasjon i lysken, sto over formasjonsdelen, men begge blir klare til Israel-kampen, ifølge Skullerud.

Han garanterer at Norge går ut i en 4-3-3-formasjon på Netanya Stadium onsdag kveld, men vil si minst mulig om keeperduellen mellom Ørjan Håskjold Nyland, Gudmund Taksdal Kongshavn og Arild Østbø. Målvaktstrener Dan Riisnæs’ stemme veier tungt i diskusjonen rundt hvem som skal vokte buret.

– Dette har vi gjort sammen hele veien, men Dans stemme teller nok mest selv om jeg tar beslutningen. Det er problemfritt, sier Skullerud.

Venter med offentliggjøringen
Han regner med å bestemme seg for hvilke elleve som får sjansen i Norges første kamp i et U21-sluttspill på 15 år etter treningen på matcharenaen tirsdag kveld, men laget holdes hemmelig for offentligheten helt til tett opp mot kampstart selv om spillerne trolig får beskjed dagen i forveien.

– Alle lagene her er godt forberedt på hverandre, så vi gir ikke mer enn vi må, sier Skullerud.

Tirsdagens økt ble avsluttet med dødballtrening under ledelsen av assistent Knut Tørum mens Singh, de Lanlay, Ibrahim, Nielsen, Kastrati og Elabdellaoui fyrte løs mot Nyland og Kongshavn på den andre siden av banen.