STARTER MOT ZAMBIA: Marcus Pedersen erstatter en småsyk Alexander Søderlund på topp for Norge. (Foto: Junge, Heiko, © HEJ)
STARTER MOT ZAMBIA: Marcus Pedersen erstatter en småsyk Alexander Søderlund på topp for Norge. (Foto: Junge, Heiko, © HEJ)

Pedersen avventer ny Vitesse-kontrakt til etter EM

– Planen er at jeg skal tilbake dit, men det er mye som kan skje, sier U21-landslagsspissen.

TEL AVIV (TV 2 Sporten): Sommeren 2010 bladde Vitesse Arnhem opp rundt 12 millioner for å hente Marcus Pedersen fra Strømsgodset, men 22-åringen slet med å spille seg til fast plass i Nederland og ble lånt ut til Vålerenga og senere danske Odense.

Etter U21-EM skal han etter planen tilbake til Vitesse der han har ett år igjen av kontrakten, og nå kan situasjonen være en ganske annen enn tidligere på GelreDome.

Wilfried Bony ble årets spiller i Nederland etter å ha scoret 31 mål på 30 kamper for Vitesse denne sesongen og skal være ønsket hos blant annet Liverpool, West Ham, Newcastle, Chelsea, Arsenal og Anzji. Med 24-åringen fra Elfenbenskysten på vei vekk, kan døren være åpen for Pedersen.

Ny kontrakt?
Nederlenderne har signalisert at de ønsker å satse på nordmannen den kommende sesongen og vil forlenge kontrakten som går ut neste sommer.

– Gode nyheter. Det er veldig positivt for meg. Planen er at jeg skal tilbake dit, men det er mye som kan skje. Uansett positivt at en så stor klubb vil ha meg, sier Pedersen til tv2.no.

Å forlenge kontrakten før etter EM er uansett uaktuelt for Hamar-gutten. Han vil også se an hva som skjer med toppscorer Bony før han eventuelt forlenger med Arnhem-klubben

– Men hvis jeg drar tilbake dit nå, blir jeg neppe leid ut igjen siden jeg har bare ett år igjen av kontrakten. Det blir spennende å se hva som skjer. Jeg har egentlig ingen anelse om hvor jeg ender, sier Pedersen.

På trenerjakt
Sportsdirektør Ted van Leeuwen sier til tv2.no at det viktigste for Vitesse nå er å få på plass en ny hovedtrener. Den nye sjefen vil selvsagt få mye å si i forhold til utformingen av kommende sesongs tropp.

– Marcus, og andre som er opptatt med internasjonale kamper i sommer, får noen ekstra fridager og kommer tilbake hit rundt 5. juli. Normalt sett blir Marcus hos oss denne sesongen, men det er også opp til treneren og spilleren selv, sier van Leeuwen til tv2.no.

Pedersen har tidligere uttalt at han neppe reiser tilbake til Vitesse, som nylig kvittet seg med trener Fred Rutten, men med Bony på vei bort er veien til førstelagsspill trolig kortere enn noen gang for 22-åringen.

– Han er en maskin og en god spiller. Jeg har ikke vært på hans nivå foreløpig, men de andre spissene der føler jeg at jeg er god nok til å danke ut.

RBK?
Danske Odense hadde opsjon på å kjøpe Pedersen etter vårens utlånsavtale løp ut, men valgte ikke å benytte seg av denne til tross for at nordmannen scoret 13 mål i en vanskelig sesong for klubben.

Etter det TV 2 Sporten kjenner til skal RBK og tidligere U21-landslagssjef Per Joar Hansen ha vist interesse for Pedersen, men selv vil spissen helst fortsette karrieren utenfor Skandinavia.

– Jeg har ikke hørt noe fra Rosenborg, sier Hamar-gutten.