BLIR TRØNDER: Pål André Helland har vært ettertraktet på overgangsmarkedet.
BLIR TRØNDER: Pål André Helland har vært ettertraktet på overgangsmarkedet.

Klubben bekrefter: – Helland er klar for Rosenborg

Pål André Helland blir Rosenborg-spiller fra og med 1. januar 2014.

Se Helland kommentere overgangen i videovinduet over!

Mandag kveld meldte Adresseavisen at Pål André Helland var på vei til Rosenborg fra Hødd.

Nå bekrefter Rosenborg at overgangen er fullført, og at 23-åringen spiller for trønderklubben fra og med 1. januar 2014.

– Bedre enn han var tidligere
Sportslig leder i Rosenborg Erik Hoftun tror at Helland er en bedre fotballspiller enn forrige gang han spilte for klubben.

– Pål er en spiller vi kjenner godt fra tidligere og begynner nå å få ut sitt potensial. Et potensial vi alltid har visst har vært der. Nå er han sterkere, mer voksen og bedre enn han har vært tidligere, sier Hoftun til RBK.no.

Avtalen strekker seg over tre år.

– Rosenborg har noe stort på gang
Helland har tidligere spilt i Rosenborgs ungdomsavdeling, men slo aldri gjennom på førstelaget. 23-åringen fikk to kamper i Tippeligaen for hvittrøyene.

Tirsdag ble han presentert som ny Rosenborg-spiller, og han avslører hvor glad han var for muligheten han nå får.

– Jeg er jo trønder, og Rosenborg er naturlig nok favorittlaget mitt i Norge. Jeg tror Rosenborg har noe virkelig stort på gang nå. De holder på å bygge opp et nytt storlag, og det har jeg lyst til å ta del i, sier Helland til TV 2 Sporten.

Les også: Tippeliga-toppklubber vil ha Hødd-ving

Han ble blant annet leid ut til daværende samarbeidsklubb Ranheim. Da var nåværende Rosenborg-trener Per Joar Hansen sjef i Ranheim.

Venstrevingen var spesielt god da Hødd tok seg helt til cupfinale i fjor høst. 23-åringen scoret i straffesparkkonkurransen mot Tromsø og var svært delaktig i Hødds første cupgull.