Det går mot lynraskt hinderløp på Bislett

Bislett-general Steinar Hoen håper på et lynraskt hinderløp på Bislett. Han satser på at sterke «harer» og gode løpere skal løpe på under åtte minutter.

Banerekorden på Bislett på 3000 meter hinder er på 8.01,73, og Hoen legger ikke skjul på at han håper den tiden skal over i historieboka en gang for alle.

Opplegget er at sterke kenyanere skal klare å løpe på under åtte minutter i hinderløpet, og Hoen har fått med flere av de beste hinderløperne i verden.

Vinneren fra Diamond League-stevnene i Shanghai og Eugene, Conseslus Kipruto, som fortsatt bare er junior, kommer til Oslo. Det gjør også gullvinneren på distansen fra Beijing-OL i 2008, Brimin Kipruto, samt medaljevinner fra London-OL i fjor, Abel Mutai og Jairus Birech.

Men Steinar Hoen vet at raske løp og gode tider ikke er avhengig av gode løpere alene. Han må også ha sterke fartsholdere, og det har Hoen sikret seg. Torsdag den 13. juni er det Haron Lagat og James Kosgei som skal holde tempoet oppe, og Hoen har bestilt 5.17 minutter på de første 2000 meterne. Det bør holde til en tid under åtte minutter til slutt.

Ellers er det Usain Bolt på 200 meter mot, blant andre, Jaysuma Saidy Ndure, og Andreas Thorkildsen mot resten av verdenseliten i spyd som blir stevnets høydepunkt om halvannen uke. (©NTB) (©NTB)