Hushovd11 (Foto: DOUG PENSINGER/Afp)
Hushovd11 (Foto: DOUG PENSINGER/Afp)

Ny Hushovd-fiasko

Det spøker for Thor Hushovds sjanser til å sykle Tour de France etter å ha kommet i mål 11 minutter og 41 sekunder bak hovedfeltet.

Thor Hushovd skulle bruke Criterium du Dauphine til å overbevise BMC-ledelsen om at han fortjente en plass på Tour de France-laget.

Det startet på en katastrofeaktig måte med en svak førsteetappe der han kom i mål over 15 minutter bak lederen. Stort bedre gikk det ikke mandag da han syklet inn 11,41 bak etappevinneren. Det holdt til en 154. plass.

Hushovd måtte slippe hovedfeltet da QuickStep kjørte opp tempoet i jakten på ledergruppen og særlig solorytter Rein Taaramae.

Spøker for Tour de France
Dermed ble det en ny nedtur for Grimstad-gutten, som man ventet lenge på i målområdet.

– Det var ikke bra. Det er rett og slett for dårlig. Det er ikke tilfeldig med to så dårlige dager på rad, sier TV 2s sykkelekspert Johan Kaggestad.

Nå spøker det for Hushovds muligheter til å stille til start i sommerens store sykkelhøydepunkt.

– Akkurat slik det ser ut nå så tror jeg ikke han kommer med på laget. Når Thor ikke henger med på dagens etappe, så kan det bli vanskelig for han å gjøre en god hjelperytterrolle i Tour de France, sier Kaggestad.

– Det er ikke fordi at BMC har så veldig sterkt lag at det er tvilsomt, men det går litt på hvilke kvaliteter de vil ha i laget. De må vurdere hans lagtempoegenskaper blant annet.

Les også: – Skal jeg henge med, kan jeg ikke være tre kilo overvektig

Hushovd har gått ned i vekt foran dette løpet, og det trenger ikke bare ha en positiv effekt tror utholdenhetsekspert Kaggestad.

– Hvis man går mye ned i vekt samtidig som man trener hardt, så kan det bli en stor belastning på kroppen og føre til at man mister energi, sier han.

Både Vegard Stake Laengen og Edvald Boasson Hagen og kom i mål med hovedfeltet uten å markere seg i avslutningen.

Massespurt
Elia Viviani var sterkest da etappen avgjort i en spurt med det som gjenstod av hovedfeltet.

Med to kilometer igjen ble Rein Taaramae tatt igjen av hovedfeltet, etter å ha blitt jaget i mange kilometer.

Dermed var alt lagt til rette for en fellesspurt og den var det Viviani som kom sterkest ut av, etter å ha hatt langt større hastighet enn Gianni Meersman på de siste meterene.

Danny Veilleux beholder den gule trøyen, 1,56 foran etappetopper Gianni Meersman.

Tony Gallopin overtar den hvite ungdomstrøyen etter denne etappen. Det etter at Rene Slagter ikke maktet å henge med hovedfeltet på denne etappen og kom i mål 2,07 bak hovedfeltet.

722815