En emosjonell Brad Pitt om Angelina Jolie; ¿ Jeg har så stor respekt for henne.
En emosjonell Brad Pitt om Angelina Jolie; ¿ Jeg har så stor respekt for henne.
Angelina Jolie og Brad Pitt på premiere i London for første gang etter Angelinas brystoperasjon.
Angelina Jolie og Brad Pitt på premiere i London for første gang etter Angelinas brystoperasjon.

Emosjonell Brad Pitt om Angelinas brystfjerning

– Jeg slipper å forklare våre barn hvorfor mamma ikke er her lenger.

Av Nina Aasmundsen

– Dette er kvinnen jeg alltid har kjent, når hun møter et problem, finner hun ut av mulighetene hun har, og bestemmer seg for hva som vil være den beste løsningen. Jeg har så stor respekt for henne, sa skuespiller Brad Pitt til pressen under gårsdagens premiere på filmen «World War Z» i London.

Les også: Angelina Jolie på den røde løperen igjen

Fjernet begge brystene

I mai i år ble det kjent at skuespiller Angelina Jolie (37) hadde operert bort begge brystene i frykt for å utvikle brystkreft.

Jolies mor kjempet mot kreften i et tiår og døde som 56-åring, og Jolies seks år gamle datter har spurt om samme skjebne vil ramme henne.

– Jeg har bedt dem om ikke å bekymre seg, men sannheten er at jeg har et «defekt» gen, BRCA1, som øker sjansene for at jeg kan få bryst- og eggstokkreft, skrev hun i et innlegg i The New York Times,.

– Da jeg fikk vite at dette var min virkelighet, bestemte jeg meg for å være proaktiv og jeg bestemte meg for å minimere risikoen så mye jeg kunne. Jeg tok en beslutning om å ha en preventiv dobbel mastektomi. Jeg begynte med brystene, siden risikoen for brystkreft er høyere enn risikoen for eggstokkreft.

Les også:Angelina Jolies tante død av brystkreft

– Jeg føler meg bra

Søndag viste Angelina Jolie seg offentlig for første gang siden hun fikk fjernet brystene.

– Jeg blir rørt av å snakke om det, men jeg føler meg veldig bra og er veldig takknemlig over all støtten jeg har fått, sa en rørt Jolie til pressen.

Den amerikanske filmstjernen gikk opp den røde løperen på Leicester Square i London sammen med sin ektemann Brad Pitt i forbindelse med premieren på hans nye film «World War Z».

Er det fint å være tilbake på den røde løperen?

– Jeg er glad på vegne av Brad, for det er en morsom film. Guttene mine er her et sted og gleder seg veldi, så du vet, det er hyggelig, smilte hun.

Lise Askvik: – Det var en modig avgjørelse av henne

En emosjonell Brad Pitt

Både Angelina og Brad ble rørt over å snakke om hendelsen, og barskingen Brad Pitt fikk til og med tårer i øyekroken da han fortalte om sin kjæres tøffe valg.

– At hun ikke er redd for å gjøre dette, men at hun faktisk gjør dette for familien, for å sikre at hun skal være her for oss og at jeg skal slippe å fortelle våre barn om hvorfor mamma ikke er her lenger....jeg blir veldig emosjonell av å snakke om det, sa en tydelig rørt Pitt.

– Det betyr alt for meg, sa han.

Se video av intervjuet med både Angelina Jolie og Brad Pitt i videovinduet over!

Angelina Jolie har operert bort brystene

Barna forstår

Hvorfor fortalte hun om det offentlig?

– Jeg tror ingen ville ha sett forskjell, men det var viktig for henne. Hun lærte mye av å gå gjennom det, vi lærte mye som familie og hun følte det var noe å dele, sa Pitt.

Forstår barna hva som har skjedd?

– Ja de forstår, hvert fall de eldste, de forstår, avsluttet Pitt.