Will Smith på «After Earth» premieren i New York, 29. mai.
Will Smith på «After Earth» premieren i New York, 29. mai.

Sammenligner Will Smiths nye film med en livstidsdom

«After Earth» slaktes i amerikanske medier.

Will Smiths nye film «After Earth» høster alt annet enn varme omtaler i amerikanske presse etter premieren 31. mai.

På nettsiden Metacritic.com – som samler sammen alle anmeldelser og regner ut en totalkarakter – får filmen 32 av 100 poeng.

Nettsiden Rotten Tomatoes kjører samme system, og der har den bare klart å karre seg opp til 12 prosent (av 100, naturligvis).

Null av fem stjerner

Den kaldeste anmeldelsen kommer fra New York Daily News. De gir filmen null av fem stjerner.

– Treige actionscener, falleferdig plott, elendig sci-fi-tull og gørrkjedelige angrep fra futuristiske bavianer. Selv filmens fiender er nøyaktig det samme som i dusinvis av andre filmer, skriver filmanmelder Joe Neumaier.

Rolling Stone er heller ikke nådige.

– Et sabla rot av banaliteter, og skuespill som gjør at den 90 minutter lange filmen virker som en livstidsdom, skriver Peter Travers og gir filmen én av fire stjerner.

– Smith er alt annet enn en superhelt

Et tosifret antall amerikanske medier har så langt slaktet filmen, og den mest positive anmeldelsen så langt, kommer fra Philadelphia Enquierer og Chicago Tribune som begge gir «After Earth» 2 1/2 av 5 mulige stjerner.

– Smith er alt annet enn en superhelt her. Sammenkrøllet i hans kommandomodul, henvender han seg sitt barn, eller seg selv. Scenene er lange og rolig, og hvis ordene er noen ganger blir for vanskelige å uttale, har de heldigvis god tid på seg, skriver Steven Rea i Philadelphia Enquierer.

Og hvis du tenker at filmanmeldere ikke betyr noe, så har brukeranmeldelsene på Metacritic.com gitt filmen en totalscore på 3,7 av 10 mulige poeng.

«After Earth»

«After Earth» er en sci-fi-action-film med Will Smith og sønnen Jaden. Handlingen finner sted en gang i fremtiden hvor global oppvarming truer menneskes eksistens til den grad at de må flyttes til en annen planet.

Filmbudsjettet var på 130 millioner dollar, og så langt har den tjent under ti prosent av dette: 29,7 millioner dollar.

«After Earth» har norgespremiere 14. juni.