Hushovd frakjørt over Col de Corbier

Thor Hushovd la ikke inn noen god søknad om å kjøre Tour de France på den første etappen i Critérium du Dauphiné søndag. Han ble frakjørt snaue fem mil før mål.

Etter lang ventetid kom Hushovd til mål 15.40 minutter bak den canadiske vinneren sammen med ni ryttere. Han ble nummer 164 på etappen. Det var totalt 175 syklister som fullførte den første etappen.

Den norske verdensmesteren fra 2010 fikk problemer over fjellet Col de Corbier. En lagkamerat ble sendt ned for å hjelpe ham med å holde farten oppe, men det hjalp ikke. Hushovd var ikke med hovedfeltet over toppen på den totalt 121 kilometer lange etappen.

Heller ikke Edvald Boasson Hagen, som av mange var tippet som en av favorittene til å vinne den første etappen i år, hadde noen god dag. Han måtte slippe opp den siste stigningen omtrent 15 kilometer før mål, men tok seg opp i hovedfeltet igjen.

Boasson Hagen, vinneren av Tour of Norway midt i mai, var 1.57 minutt bak vinneren i mål og endte på 72.-plass. Den tredje nordmannen som kjørte, Vegard Stake Laengen (Bretagne), endte på 65.-plass med samme tid som Boasson Hagen.

Det var canadieren David Veilleux fra Europcar-laget som tok seieren på den første etappen. Han gikk i et frekt brudd tidlig på etappen og holdt til mål. Veilleux kjørte inn til tiden 3.15.35 og var 1.56 minutt foran hovedfeltet. (©NTB) (©NTB)