Stefan Strandberg (Foto: WEGARD BAKKEHAUG/)
Stefan Strandberg (Foto: WEGARD BAKKEHAUG/)

Strandberg blir norsk kaptein i EM

– Det er stort for meg å være kaptein for en slik kompisgjeng i et mesterskap, sier RBK-stopperen.

TEL AVIV (TV 2 Sporten): Landslagssjef Tor Ole Skullerud innledet pressetreffet på spillerhotellet i Tel Aviv søndag ettermiddag med å fortelle at Stefan Strandberg blir norsk kaptein under mesterskapet.

Lyngdal-gutten hadde bindet rundt armen også i hele kvalifiseringen som endte med at Norge nå er en av åtte nasjoner som deltar i U21-EM i Israel.

– Det har aldri vært noe tema at han ikke skulle fortsette som kaptein, kun usikkerhet rundt om han ville rekke disse kampene. Stefan har vært en god leder for denne gruppen og står frem som en tydelig og dyktig kaptein både for spillerne og som bindeledd inn mot oss trenerne, sier Skullerud til tv2.no.

Rosenborg-spilleren ble hofteoperert i desember i fjor og fikk da garantier om at han skulle rekke seriestart. 21-åringen slet fortsatt med store smerter i slutten av mars og fryktet at også U21-mesterskapet skulle ryke, men 4. mai var han tilbake på banen for RBK.

Strandberg innrømmer at det har vært en tøff tid, men at han hele veien har fått god støtte og hatt en bra dialog med Skullerud.

– Dere i pressen har nok fokusert mer på kapteinsvalget enn vi har. Jeg har snakket mye med «Toro», og han har sagt at jeg kom til å fortsette som kaptein dersom jeg ble frisk, sier Strandberg til tv2.no.

Les også: Skullerud gir landslagsspillerne solforbud

– Hva betyr det for deg å lede det norske laget?

– Det er selvfølgelig stort for meg å være kaptein for Norge i et mesterskap, og for en gjeng med slike kompiser som vi er, sier den tidligere Vålerenga-spilleren.

Den norske landslagsledelsen har bestemt at Celtic-stopperen Thomas Rogne og Moldes Jo Inge Berget skal være i et kapteinsteam sammen med Strandberg.

Stefan har vært en god leder for denne gruppen og står frem som en tydelig og dyktig kaptein.

U21-leiren landet i Tel Aviv etter en sju timer lang reise fra Norge via Istanbul lørdag kveld. I Israels nest største by er spillerne innlosjert på et av byens beste hotell med Middelhavet og en innbydende strand som nærmeste nabo.

– Vi har gjort gode forberedelser, men det er alltid godt å komme ned og se at ting er i orden. Det er fantastisk her. Hele greiene ser jo ut som et postkort. Det er bare viktig at vi husker på hvorfor vi er her, sier Skullerud og smiler.