Meghan med sjokkuttalelse: – Ingen vet det

Forventingene var store da hertugen og hertuginnen av Sussex lot seg intervjue. Meghan (39) kunne avsløre flere private detaljer etter få minutter, deriblant om et «hemmelig» bryllup.

Den verdenskjente talkshow-vertinnen Oprah Winfrey intervjuet Meghan, hertuginnen av Sussex, i et intervju som dekket flere private tema.

Allerede etter få minutter avslører Meghan at hun ikke var forberedt på hva det innebar å bli med i kongefamilien.

Hun forklarer at det eneste hun visste om temaet, var hva prins Harry fortalte henne. Dermed kunne hun ikke skjønne hva det betød å være prinsesse på en dag-til-dag-basis.

AVSLØRTE KJØNNET: Meghan er gravid. En av mange ting hun avslørte under intervjuet, er at hun venter ei jente.
AVSLØRTE KJØNNET: Meghan er gravid. En av mange ting hun avslørte under intervjuet, er at hun venter ei jente. Foto: Geoff Pugh

– Takk gud for at jeg ikke visste så mye om familien, sier hun til Winfrey og CBS.

Hun sier at ektemannen trolig reddet henne og familien da han bestemte at de skulle forlate kongefamilien.

NB! Intervjuet med Winfrey viser Meghan og prins Harrys side av historien. Det britiske kongehuset har i skrivende stund ikke uttalt seg etter at intervjuet ble sluppet. Denne artikkelen inneholder sammendrag av beskyldningene paret kom med i det to timer lange intervjuet.

Kontroversielt

Hun og prins Harry skapte store forventninger før intervjuet med Winfrey, og TV-kanalen CBS har delt flere klipp gjennom uka som viste seerne litt av hva de kunne forvente.

På forhånd visste dermed både seere og pressen at hertuginnen ville snakke om hennes opplevelse med det britiske kongehuset.

Det som ingen visste hun skulle avsløre, var at hun og prins Harry giftet seg før det TV-sendte bryllupet. Hun og prinsen var enige om at det offentilige bryllupet ikke var til ære for de to.

– Tre dager før bryllupet vårt giftet vi oss. Ingen vet det, men vi ringte erkebiskopen, og så sa vi bare: «dette skuespillet er for verden, men vi vil ha vår forening mellom oss».

«Kongehusets verste frykt blir bekreftet»

En halvtime inn i intervjuet, skriver BBC: «Kongehusets verste frykt blir bekreftet». Dette kommer etter at Meghan snakket om mediestormen rundt henne og svigerinnen Kate Middleton, hertuginnen av Cambridge.

Ryktene og tabloidpressen har lenge sagt at Meghan fikk Middelton til å gråte etter en stygg krangel, men Meghan hevder at det var motsatt.

– Noen dager før bryllupet var Kate opprørt over blomsterpikekjolene, og det fikk meg til å gråte, sier Meghan og forklarer at hun reagerte på at svigerinnen ikke forklare pressen hvordan historien egentlig var.

Hun sier også at Middelton senere skal ha sagt unnskyld, men ikke offentlig.

– Jeg deler ikke dette om Kate for å være nedsettende om henne. Hun er et godt menneske.

DRAMATIKK: Det har vært mange avisoverskrifter om Meghans forhold til kongehuset. Her står hun ved siden av dronning Elizabeth.
DRAMATIKK: Det har vært mange avisoverskrifter om Meghans forhold til kongehuset. Her står hun ved siden av dronning Elizabeth. Foto: Matt Dunham

– Det er ikke deres rett

Oprah stiller spørsmål ved at Archie, sønnen til hertugparet, ikke ble tildelt tittelen som prins ved fødselen, og Meghan uttaler at dette var «veldig vanskelig».

Hun legger til at det ikke har med tittelen å gjøre, men heller går ut på sønnens sikkerhet.

– Den viktigste tittelen jeg noensinne vil ha er «mamma». Men tanken på at sønnen vår ikke skal være trygg og tanken på at det første fargede medlemmet i denne familien ikke skal ha tittelen på samme måte som andre barnebarn ...

Meghan sier at regelverket rundt tittelen ble endret mens hun var gravid med Archie, og avkrefter pressens spekulasjoner om at dette var hennes eget og prins Harry sitt valg.

– Det er ikke deres rett å ta det bort. Mens jeg var gravid, sa de at de ville endre på regelverket for Archie. Vel, hvorfor? spurte hun.

ARKIVFOTO: Meghan og prins Harry med deres sønn Archie. I et intervju med Oprah Winfrey avslører de at det ikke var deres eget valg at sønnen ikke fikk tildelt tittelen som prins.
ARKIVFOTO: Meghan og prins Harry med deres sønn Archie. I et intervju med Oprah Winfrey avslører de at det ikke var deres eget valg at sønnen ikke fikk tildelt tittelen som prins. Foto: Dominic Lipinski / AFP

Avslører kjønnet på babyen

Etter en stund kommer også prins Harry med i intervjuet, og setter seg på en stol ved siden av kona.

Noe av det første som skjer, er at paret avslører at deres andre barn blir ei jente.

Dette skjer kort tid etter at Meghan har sagt at flere i palasset diskuterte «hvor mørkhudet» prins Harrys første barn kom til å bli. Dette er ikke den eneste rasistiske bemerkningen de har opplevd.

BESKYLDNINGER: Paret kom med en rekke beskyldninger mot det britiske kongehuset.
BESKYLDNINGER: Paret kom med en rekke beskyldninger mot det britiske kongehuset. Foto: Harpo Productions/Joe Pugliese

Skaper enorm oppmerksomhet

TV 2 og God kveld Norge fulgte sendingen i natt, og skrev flere artikler. I en av dem kom det frem at hertuginnen følte seg så ensom og avstengt fra virkeligheten, at hun ble dypt deprimert.

Intervjuet ble sendt fra klokken 02.00 til klokken 04.00 natt til mandag norsk tid, og har fått enorm internasjonal oppmerksomhet.

Det er kanskje ikke rart. Prins Harry, som egentlig heter Henry Charles Albert David, er sønnen til prins Charles (74) og avdøde prinsesse Diana.

Faren er neste i arverekken til det britiske kongedømme, og blir dermed etterfølgeren til dronning Elizabeth II (94). Den britiske monarken er også overhode for «The Commonwealth of Nations» og statsoverhode i en rekke land, som New Zealand, Australia og Canada.

Relatert