Bayerns historiske trippel

Med cupfinaleseier 3-2 over Stuttgart skrev Bayern München historie som første lag med seier i mesterligaen, Bundesligaen og den tyske cupen i en og samme sesong.

FIN AVSKJEDSGAVE: Bastian Schweinsteiger og de andre Bayern München spillerne har gitt Jupp Heynckes litt av en pensjonsgave med tre pokaler.

2013-utgaven av laget fra den sørtyske byen sikret seg legendestatus. Selv ikke menn som Franz Beckenbauer, Gerd Müller, Sepp Maier og Karl Heinz Rummenigge har klart den bragden.

Mesterligavinneren vant fortjent nok i Berlin, selv om de fikk to imot seg mot slutten. Stuttgart fikk kampens første store sjanse da Bayern München reddet på streken etter 21 spilte minutter, men det skulle gå 49 minutter til før de fikk det første målet sitt. Ikke lenge etter kom det andre.

Årets Bayern-lag er nådeløst effektivt, og da 2-0-scoringen kom, var det klubbens mål nummer 150 i årets sesong. Det står det respekt av.

1-0-målet kom på straffespark 37 minutter ut i 2. omgang. Ibrahim Traore dro ned Philipp Lahm i feltet, og straffen var det lite å si på. Thomas Müller var som vanlig stødig fra krittmerket. Bayern München burde ha fått straffe noen minutter tidligere også da Robben ble dratt ned. 2-0 kom to minutter etter hvilen. Lahm var igjen nest sist på ballen da Mario Gómez nærmest kunne spasere ballen i mål fra kort hold. Lahm var tredje sist på ballen da Thomas Müller serverte Gómez i det 61. minutt. Angrepet var som tatt ut av den berømte læreboka.

Reduseringen til Stuttgart kom i det 71. minutt ved Martin Harnik. Ni minutter senere kom Harniks andre for dagen.

Kveldens kamp var Jupp Heynckes siste som Bayern-manager. Til sommeren kommer Pep Guardiola inn. (©NTB)