duvnjak
duvnjak
jurecki
jurecki
kielhamburg1
kielhamburg1

Duvnjak skjøt Hamburg til Champions League-finale

Kiel måtte strekke våpen mot Hamburg i den heltyske Champions League-semifinalen.

Den andre semifinalen i Final 4-turneringen ble en ekte tungvektkamp mellom de to tyske lagene Hamburg og Kiel. Kampen inneholdt høyt tempo og flotte mål, og lagene byttet på å være i ledelsen.

Før kampen var det Kiel som var favoritter og har tidligere vært i seks finaler - hvorav hvittrøyene har vært seierherrer i tre av dem.

Men det var underdogen Hamburg som beit hardest i lørdagens Champions League-semifinale. Takket være et bursdagsbarn.

Ville avslutte med Champions League-medalje
Kiel-stjernene Thierry Omeyer, Marcus Ahlm, Daniel Narcisse og Momir Ilic er ferdig i Kiel etter sesongen, og ønsket nok å avslutte Kiel-oppholdet med en Champions League-medalje.

Men til tross for en tidlig Kiel-ledelse i åpningskampen kom kampen tidlig inn i Hamburgs spor. De holdt favorittene Kiel på en armlengs avstand helt fram til pause og like før hvilen så de ut til å gå inn til pause med en seksmålsledelse. Men tre kjappe reduseringer gjorde at stillingen ved sidebytte var 16-13.

LES OGSÅ: Barcelona klare for finale i Final 4

Bursdagsbarn dominerte
Men andre omgang fortsatte som de første 29 minuttene i første omgang. Kiel klarte aldri å stoppe Hamburgs store stjerne Domagoj Duvnjak og kroaten gjorde som han selv ville på sin egen 25-årsdag.

Duvnjak fikk frimerke et kvarter før slutt, men da tok den tyske veteranen Pascal Hens ansvar. Han banket inn åtte mål på ni forsøk og ble til slutt tungen på vektskålen da det gjaldt som mest.

LES OGSÅ: Marit Malm Frafjord ute i opptil seks måneder
LES OGSÅ: Alstad etter å ha tapt med 15: – Føler vi hadde dagen, og de var litt slappe

Fikk kampen i sitt spor
Hamburg fulgte kampplanen til punkt og prikke. Og da kampen kom i Hamburgs spor var det ingen vei tilbake for de regjerende Champions League-mesterne.

På stillingen 24-21 med fem minutter igjen på klokka fikk Hamburg straffekast og danske Hans Lindberg fikk muligheten til å punktere matchen. Men chippen fra Champions League-toppscoreren gikk i tverrliggeren bak Omeyer. Og da Daniel Narcisse reduserte bare sekunder etter så det stygt ut for rødtrøyene, men Hamburg styrte likevel seieren i havn.

Artikkelen fortsetter under bildet!

hans
hans

Svakt forsvarsspill av Kiel
Og da 60 minutter var fullført hadde Hamburg banket inn imponerende 39 mål. Sluttresultatet ble 39-33.

– De spiller hull i Kiel-forsvaret hver gang. Det er merkelig at Kiel ikke klarer å justere, sa TV 2s håndballekspert Bent Svele mot slutten av semifinalen.

Første Champions League-finale
Med seieren i lørdagens semifinale er Hamburg klar for sin første Champions League-finale. Etter tre semifinale-tap smaker nok det godt.

– De har en intensitet i forsvaret, har satt fart når de har kunnet og roet ned når de har hatt tid til det. De hadde en plan og fulgte den til punkt og prikke. Bitte vinner målvaktskampen. Fullt fortjent. De scorer 39 mål mot Kiel i en semifinale og vinner fullt fortjent. Jeg er imponert over måten de gjennomførte kampen på. Hadde de vært i nærheten av denne tælen og innsatsen i serien ville de aldri ligget på femteplass, sa Svele.

Dermed er det Hamburg som får muligheten til å spille finale mot Barcelona søndag ettermiddag. Den kampen ser du på TV 2 Sport og TV 2 Sumo klokken 18.00.