STRÅLENDE FØRSTEOMGANG: Barcelonas stjernespiller Rutenka var toneangivende i første omgang, men fikk frimerke etter sidebytte. Rutenka endte på åtte mål i semifinalen mot Kielce. Fem av dem på straffekast.
STRÅLENDE FØRSTEOMGANG: Barcelonas stjernespiller Rutenka var toneangivende i første omgang, men fikk frimerke etter sidebytte. Rutenka endte på åtte mål i semifinalen mot Kielce. Fem av dem på straffekast.

Barcelona klare for finale i Final 4

Kielce holdt lenge følge i Champions League-semifinalen, men storfavorittene fra Barcelona trakk det lengste strået.

Barcelona og Vive Targi Kielce kastet lørdag ettermiddag igang «håndballens største fest» da de spilte semifinale i Final 4 i Champions League.

Og det var en utgave av David mot Goliat på parketten i Köln.

Vunnet Champions League syv ganger
For mens Barcelona har vunnet turneringen hele syv ganger tidligere, mens polske Vive Targi Kielce var semifinaledebutanter i det gjeveste selskapet. Kielce var med sin semfinalejomfrudom også den første polske representanten i Final 4. Riktignok er Kielces tropp godt forspent med stjerner, men det var likefullt ingen tvil om hvem som var favoritter i forkant av kampen.

Se sammendrag av kampen i videovinduet øverst!

Og favorittene ga svar på tiltale.

Barcelona tok tidlig ledelsen og holdt en tomålsledelse utover omgangen. Slawomir Szmal i Kielce-buret noterte seg for en redningsprosent på 24 var ikke høyt nok, og katalanerne gikk inn til pause med 13-10-ledelse. Da hadde Barcelonas stjernespiller Siarhei Rutenka banket inn seks mål - fire av dem på straffe.

Polakkene brukte pausen godt, for Kielce var ajour ti minutter ut i andre omgang. Rutenka fikk frimerke og seiersvante spanjoler slapp seg litt nedpå og sleit med å finne åpninger i Kielce-forsvaret.

Martinez våknet
Barcelonas høyreback, Gurbindo Martinez, var sjeldent anonym i første omgang, men våknet et kvarter før slutt. Det var en av grunnene til at kampen vippet i Barcelonas favør. Fire kjappe mål fra Barcelona-keeper Arpad Sterbik hevet seg og storfavorittene utnyttet polakkenes tekniske feil og frustrasjon. Mange av Kielces seks tominuttere kom som et resultat av det.

Og slik kan man ikke gjøre ustraffet mot et av verdens desidert beste lag.

For åtte minutter før slutt lå Barcelona fem mål foran og da begynte resignasjon å nå Kielce-spillerne. Kielce tok ut keeperen og forsøkte å komme tilbake i kampen gjennom å spille syv-mot-seks, men gultrøyene mistet stadig ballen i angrep og det utnyttet Barcelona det tomme målet til å punktere kampen. 29-23 stod det på resultattavla da samfulle 60 minutter var ferdigspilt.

jurecki
jurecki

– I en bedre klasse
Dermed har Barcelona mulighet til å vinne sitt andre Champions League-trofé på tre år. Sist gang katalanerne vant den gjeveste klubbturneringen var i 2011.

– Barcelona var hakket bedre. Da Barcelona greide å løse linjespillet fikk de hull på Kielces forsvar og da var det gjort, analyserte TV 2s håndballekspert Bent Svele.

Også sidekommentator Harald Bredeli var enig i analysen.

– Barcelona har et bedre lag og har flere vinnere på sitt lag. Dette var en eksamen for Kielce og den har de ikke bestått, oppsummerte Bredeli.

Se sammendrag av kampen i videovinduet øverst!