Radamel Falcao (Foto: VALERY HACHE/Afp)
Radamel Falcao (Foto: VALERY HACHE/Afp)

Monaco bekrefter Falcao-overgangen

– Vi er stolte over å ha sikret oss en av verdens beste spillere, sier president Dmitrij Rybolovlev.

Colombianeren har lenge vært linket til pengesterke Monaco, og fredag bekrefter Thorstein Helstads tidligere klubb overgangen på sin hjemmeside.

– Vi er strålende fornøyde med at Radamel Falcao har valgt å spille for Monaco. Vi er stolte over å ha sikret oss en av verdens beste spillere, og sikre på at han vil hjelpe klubben tilbake der den hører hjemme, sier president Dmitrij Rybolovlev.

Så sent som torsdag ble det meldt at Atletico Madrid-spilleren Falcao kun var små deltaljer unna den nyopprykkede klubben. 27-åringen scoret 28 mål i La Liga denne sesongen og har lenge vært blant de mest ettertraktede spissene i verden etter å ha scoret 127 mål på 157 kamper i La Liga og Europaligaen for spanjolene.

Det har tidligere denne sommeren vært spekulert i en overgangssum på 445 millioner kroner for colombianeren da det har vært hans kjøpsklausul i Atletico Madrid. Falcao skal ifølge ryktene tjene rundt ti millioner euro i året netto – altså nesten halvannen million kroner i uken etter skatt.

Med økonomisk hjelp av styrtrike Dmitrij Rybolovlev har Monaco allerede handlet inn Joao Moutinho, James Rodriguez og Ricardo Carvalho denne sommeren.

– Folk har ikke helt tatt innover seg det Monaco prøver å gjøre. De har tenkt til å følge samme strategi som Chelsea, Manchester City og Paris Saint-Germain, ved å bruke veldig mye penger veldig fort for å etablere seg i toppen, sa Duncan Castles i The Sunday Times til tv2.no for to uker siden.

Slik blir Radamel Falcao presentert ac AS
  Monaco. (Foto: AS MONACO)
Slik blir Radamel Falcao presentert ac AS Monaco. (Foto: AS MONACO)