Bradley Wiggins (Foto: Christophe Ena/Ap)
Bradley Wiggins (Foto: Christophe Ena/Ap)

Bradley Wiggins deltar ikke i Tour de France

Får ikke forsvare seieren fra i fjor.

Team Sky bekrefter dette fredag ettermiddag.

Wiggins sliter med en kneskade og måtte i tillegg bryte Giro d'Italia grunnet sykdom.

Kneskaden gjør at fjorårsvinneren av Tour de France ikke får trent ordentlig og ikke deltar i oppkjøringsrittene Criterium du Dauphiné eller Sveits rundt.

- Han er forbi punktet der han kan bli klar til Touren. Det er et stort tap, men under disse omstendighetene regner vi ham ikke som en aktuell kandidat for Tour-laget, sier Sky-sjef Dave Brailsford.

Les også: Slik er Tour de France-etappene: – Etappe 18 blir et sant helvete

Brailsford er skuffet over at Sky ikke kan stille med den regjerende mesteren på startlinjen på Korsika 30. juni, men tror Wiggins kommer tilbake i toppform.

Wiggins sier selv til Skys hjemmeside at han også er skuffet.

Jeg får ikke trent slik jeg må og blir ikke klar.

- Jeg får ikke trent slik jeg må og blir ikke klar. Når man har akseptert det, er det nesten en lettelse å ikke måtte bekymre seg for skaden eller en kamp mot klokken, sier Wiggins.

Sky-lege Richard Freeman sier at Wiggins nå må ha full hvile i fem dager, før han gradvis kan begynne å trene igjen over en treukersperiode.

Duket for Froome
Etter mye om og men gjennom våren, ser det nå ut som Chris Froome endelig får den freden rundt sin kapteinsrolle som han har ønsket.

Daily Mail skrev fredag at Richie Porte seiler opp som Skys andre sammenlagtkandidat. Porte og Froome er gode venner og naboer i Monaco.

De har trent sammen i hele oppkjøringen til Tour de France, blant annet på Tenerife. Porte skrev under på en toårsavtale med Team Sky i mai. Da uttalte han at han ønsker å bli satset på som kaptein i Giro d'Italia neste år.