Isabelle Gulldén (Foto: Kallestad, Gorm/NTB scanpix)
Isabelle Gulldén (Foto: Kallestad, Gorm/NTB scanpix)

Svenskenes håndballstjerne: – Ja, jeg var lat

– Det er ikke mange verdensstjerner som spiser snop hver dag, sier Isabelle Gulldén.

23-åringen, som til daglig er lagvenninne med Marit Malm Frafjord og Amanda Kurtovic i Viborg, er veteranen på Sveriges landslag, og den spilleren med flest landskamper i troppen.

Men playmakeren trengte en skikkelig vekker for å heve seg til verdensklassenivå.

I 2009 siden slet hun med form og vekt og fikk klar beskjed fra landslagssjef Per Johansson om å enten begynne å trene mer, eller bli værende på et lavere nivå, forteller hun til Expressen.

Gulldén la om treningen, trente mer alene og gikk ned flere kilo. Resultatet ble en spiller i verdensklasse. Det gjør at hun nå er påpasselig med hva hun putter i seg av mat.

– Men jeg tenker ikke like mye på vekten. Om jeg er 75 kilo, kan det like gjerne være muskler. Jeg kan jo spise snop i en uke, så jeg må tenke på hva jeg spiser. Det handler om å være smart. Det er jo ikke mange verdensstjerner som spiser snop hver dag, sier Gulldén, som forteller at de ikke har en egen kostholdsekspert i Viborg.

Se reportasje om kroppfiksering hos unge idrettsjenter (artikkelen fortsetter under):

722486

– Vi har en i ledelsen som har litt peiling. Jeg skulle gjerne hatt en kostholdsekspert, slik at man får mer kunnskap. Kjæresten min gikk ned tolv kilo en gang, så han vet mye om hva man skal spise. Men om jeg går ned fem kilo på en gang, er det ikke sunt. Da går man opp igjen med en gang.

Les også: Bjørgen: – Jeg har alltid spist det jeg har hatt lyst på

Kjæresten er Linus Persson, som spiller for Viborgs herrelag.

På direkte spørsmål fra avisen om hun har vært lat, svarer svenskenes yndling slik:

Det er jo ikke mange verdensstjerner som spiser snop hver dag.

– Ja, virkelig. Det er ikke til å stikke under en stol. Det jeg kan si til unge spillere i dag er at jeg angrer. jeg synes ikke det «er godt» å løpe åtte kilometer lenger, slik noen som har gjort det i alle år synes. Jeg begynte med det da jeg var 20, sier Gulldén, som legger til at hun liker all annen trening – bare ikke de lange løpeturene.

– Jeg har ikke vært det beste forbildet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Sveriges Johanna Alm (t.v.) og Isabelle Gulldén klemmer hverandre etter tap for Norge i OL i Beijing i 2008. (Foto: Lee Jin-man/AP)
Sveriges Johanna Alm (t.v.) og Isabelle Gulldén klemmer hverandre etter tap for Norge i OL i Beijing i 2008. (Foto: Lee Jin-man/AP)

Vil til VM
Denne uken skal hun lede Sverige gjennom to playoffkamper mot Polen for å komme til VM i desember.

Etter at Sverige tok EM-sølv i 2010 ble de plutselig rikskjendiser i landet. Det likte Gulldén, men bare til et punkt.

– Man vil jo ikke være som Zlatan (Ibrahimovic) og ikke kunne gå ut på by'n. Men man blir glad når noen kjenner en igjen, slår hun fast.