Lorenskog
Lorenskog

Lørenskog anker poengstraffen

Men Lørenskogs styreleder innrømmer at han ikke har gjort en god nok jobb.

I går kom det frem at Lørenskog blir trukket 20 poeng på grunn av sen innlevering av lisenssøknaden. I tillegg må klubben betale 30.000 kroner i bot.

I dag annonserte klubben at de vil anke poengstraffen.

– Vi har bestemt oss for å anke denne saken tidlig i neste uke. Vi må bare tenke på hvordan vi skal utforme den, sier fungerende styreleder i Lørenskog Ishockey AS Stig Johnsen.

Se pressekonferansen i videovinduet øverst!

Les: Sportssjefen lei LIK-rotet: – Det vil bli gått tøffe runder internt
Les også: Lørenskog trekkes 20 (!) poeng

– Dårlig av oss
– Hva er en rimelig straff?

– Jeg er ikke sikker på hva jeg synes er rimelig. Men det er ikke noe ishockeyspillere har gjort. Det er en administrasjonsfeil, og da synes jeg det burde bli en administrasjonsstraff, sier Johnsen.

– Er ikke dette ufattelig uprofesjonelt?

– Jo, det er jo dårlig av oss. Det er det ikke tvil om. Det må vi bare innrømme. Det er en kjedelig situasjon som vi gjerne skulle vært foruten, men vi er klar over at vi har levert lisensen for sent av forskjellige årsaker. Vi har hatt sykdom i administrasjonen, sier Johnsen.

– I 15 år har jeg vært i styret. To år har vi levert for sent, i år og i fjor, sier styrelederen.

Vil styrke administasjonen
Han vil ikke innrømme at det er en mismatch mellom de sportslige ambisjonene og hvordan klubben drives.

– Vi har ikke mindre mennesker i administasjonen enn andre eliteserie-klubber. Men vi ønsker å styrke administrasjonen. Dette kommer ikke til å skje igjen. Så lenge vi er i eliten i Norge vil ikke dette skje igjen. Sånn er det bare, sier Johnsen.

– Vi har to-tre navn som vi vurderer. Det kommer vi ut med senere når vi vet hvem det er. Men vi må nok innse at vi må være sterkere på administrasjonssiden for å drive en hockeyklubb på det nivået vi er nå, sier Johnsen.

Lørenskogs sportslige leder Atle Olsen vil ha inn en sterk leder med totalansvar for driften av klubben.

– Og da snakker jeg kommersielt, med spillere, ha orden på papirer, sørge for at regnskapet blir levert i tide, kunne det som forbundet setter krav til for å drive en klubb, sier Olsen.