Froome2
Froome2

Nå er det klart for superduell mellom Froome og Contador

Tour de France-favorittene sykler Criterium de Dauphiné.

Se Criterium de Dauphiné på TV 2 Sport og TV 2 Sumo søndag

Det kalles for mini-Tour de France. Criterium de Dauphiné er en liten apéritif før det som venter seinere i sommer. Flere av sykkelfeltets ypperste sammenlagtkandidater har lagt rittet inn i kalenderen sin som oppkjøring til Tour de France, blant andre Chris Froome, Alberto Contador, Alejandro Valverde og Joaquim Rodriguez.

Contador gjemmer seg i Spania
Tour-favorittene vil få en pekepinn styrkeforholdet dem imellom. Kanskje kan en outsider melde seg inn i favorittdiskusjonen til Touren? Sterke ryttere som Jurgen Van den Broeck, Pierre Rolland og Samuel Sanchez har varslet sin ankomst.

Les: Slik er Tour de France-etappene: – Etappe 18 blir et sant helvete
Les også: Duket for kapteinskriger i Touren: – Det kan bli en skikkelig såpeopera

I åtte dager skal rytterne slite seg gjennom deler av Tour de France-løypen, blant annet et par stigninger i Alpene. Femte, sjuende og åttende etappe avsluttes med bratte motbakker som borger for god TV-underholdning.

Chris Froome er spent før møtet med Alberto Contador. De to rivalene møtte hverandre i Tirreno - Adriatico. Da ble Froome toer og Contador treer. Giro-vinner Vincenzo Nibali, som ikke skal sykle Tour de France, vant rittet.

– Contador er den store trusselen. Han vet hva han driver med og har vunnet flere Grand Tours. Jeg er sikker på at han gjemmer seg vekk i Spania og trener seg i form, sier Froome til Evening Standard.

Den kenyanskfødte briten har definitivt ikke ligget på latsiden de siste ukene. Sammen med flere av sine trofaste hjelperyttere ladet Froome opp til Touren i Tenerife i begynnelsen av mai. Siden har han pirket på detaljer i vindtunnel i Southampton og hatt flere tøffe treningsøkter med lagkompisen Richie Porte i Monaco.

Tre nordmenn sykler
Porte tror Contador må prestere opp mot sitt aller, aller beste for å ha sjans til å følge Froome i fjellene.

– Jeg vet bedre enn noen hvordan Froome ligger an, skriver Porte i bloggen sin. Han er imponert av lagkameratens mentale tilstand og evne til å presse seg selv.

– Selv når han er sliten oppnår han de ønskede Watt-nivåene. Jeg ville ikke vært den som skal konkurrere med ham, sier Porte.

Les: Britisk avis: – Wiggins kan bli vraket fra Skys Tour-lag
Les også: Nå må Dag Otto ha lisens for å kjøre i Tour de France

Med alle kanonene, bortsett fra Cadel Evans og Tejay van Garderen, på plass, får Froome anledning til å se om han har gjort gode nok forberedelser. Edvald Boasson Hagen er blant rytterne som skal støtte Froome i Criterium de Dauphiné.

Rudsbygdingen er en av tre nordmenn som skal sykle mini-Touren. Thor Hushovd og Vegard Stake Laengen er de to andre.