Wiggins
Wiggins

Britisk avis: – Wiggins kan bli vraket fra Skys Tour-lag

Helsetrøbbel for den regjerende Tour de France-vinneren.

Se Criterium de Dauphiné på TV 2 Sport og TV 2 Sumo søndag

2013-sesongen har vært alt annet enn oppløftende for Bradley Wiggins. Mannen som avsluttet med den gule trøyen i Paris i fjor står i fare for å bli vraket til årets utgave, skriver Daily Mail.

Grunnen er at Wiggins har slitt med helsen siden han måtte bryte Giro d'Italia. Nå er det usikkert om Wiggins kommer i god nok form til å forsvare en plass på Tour-laget til Team Sky.

Les: Slik er Tour de France-etappene: – Etappe 18 blir et sant helvete
Les også: Nå må Dag Otto ha lisens for å kjøre i Tour de France

Kaptein-trøbbel
Temposeieren i Giro del Trentino og lagtemposeieren i Giro d'Italia er foreløpig de eneste absolutte topplasseringene til Wiggins denne sesongen. Han måtte bryte etapperittet i Italia på den 13. etappen på grunn av en brystinfeksjon. På det tidspunktet lå han på 13. plass i sammendraget, fem minutter og 22 sekunder bak Vincenzo Nibali.

Wiggins sliter også med et trøblete kne. På toppen av dette har Wiggins hatt vanskelig for å akseptere at Chris Froome blir Team Skys leder i Tour de France. Å utelate Wiggins fra Tour de France-laget vil garantert spare det britiske laget for mye støy underveis i Touren.

Les: Hushovd må vise Tour de France-form i Criterium du Dauphiné
Les også: Duket for kapteinskriger i Touren: – Det kan bli en skikkelig såpeopera

Porte posisjonerer seg
Daily Mail skriver at Richie Porte seiler opp som Skys andre sammenlagtkandidat. Porte og Froome er gode venner og naboer i Monaco. De har trent sammen i hele oppkjøringen til Tour de France, blant annet på Tenerife. Porte skrev under på en toårsavtale med Team Sky i mai. Da uttalte han at han ønsker å bli satset på som kaptein i Giro d'Italia neste år.

Hvor Wiggins per dags dato befinner seg i arverekkefølgen er uvisst. Han skal uansett ikke sykle Criterium de Dauphiné, som går av stabelen på TV 2 Sport og TV 2 Sumo søndag.

Wiggins kan være tilbake til Sveits rundt 8.juni. Neste uke tas troppen til det rittet ut.