riiseto (Foto: AP/PA Photos)
riiseto (Foto: AP/PA Photos)

Bellamy forklarer golfkølleangrepet på Riise: – Det var dumhet på høyeste nivå

Craig Bellamy kommer med sin versjon av angrepet på John Arne Riise i Portugal i 2007 i sin selvbiografi.

Det er engelske The Mirror som torsdag kveld gjengir utdrag fra selvbiografien «GoodFella» som vil være i salg 3. juni.

Golfkølleangrepet på John Arne Riise en fredag i februar 2007 da Liverpool var på treningsopphold i Portugal får solid omtale i boken. Kvelden ble rundet av med karaoke, men Craig Bellamy hadde ikke sansen for at Riise nektet å synge.

Senere på kvelden tok waliseren seg opp på hotellrommet til lagkameraten og slo ham med en golfkølle. Riise ble ikke alvorlig skadet, men fortalte til TV 2 Sporten i 2010 at Bellamy ville møte nordmannen på ny neste dag. Ifølge Riise møtte aldri waliseren opp.

– Jeg tar til meg mye, men et sted går grensen og den var nådd der, sa Riise for tre år siden.

– Bellamys versjon er ute. Jeg vil ikke kommentere det bortsett fra at «Rafa» kom på mitt rom, ikke omvendt. Jeg gikk rett til sengs etter ta Craig gikk, skriver Riise på Twitter torsdag kveld.

Beruset Bellamy
Omstridte Craig Bellamy, som ikke lenge etter angrepet feiret en scoring mot Barcelona med en golfsving, kommer med sin versjon i selvbiografien der Riise kalles «Ginge» og omtales som en ålreit fyr, men med barnslige trekk og et enormt konkurranseinstinkt.

Bellamy skriver at han på treningsleirens siste dag satt sammen med Riise, Sami Hyypiä og romkamerat Steve Finnan og flere ganger ba nordmannen om å synge karaoke. Ifølge Bellamy skal Riise etter hvert ha hisset seg opp og skreket at han var lei masingen fra lagkameraten før han gikk på hotellrommet.

Etter hvert som Bellamy fikk mer å drikke utover kvelden, ble han stadig mer irritert.

– På den tiden visste jeg ikke hvordan jeg skulle kontrollere følelsene mine hvis noen ikke viste meg respekt foran de andre spillerne. Jeg er en av de verste når jeg drikker, skriver Bellamy.

Artikkelen fortsetter under bildet!

john
john

Selv om Steve Finnan forsøkte å roe ned Bellamy gjentatte ganger, bestemte waliseren seg for å oppsøke Riise. Han fant en golfkølle og banket på døren til nordmannens hotellrom, men ingen svarte. Ifølge Bellamy var døren uløst, han gikk inn, skrudde på lyset og fikk se Riise ligge i sengen mens Finnan skal ha gjemt seg bak døren.

– Jeg rappet til ham over ryggen med golfkølla. Man kan ikke kalle det for en skikkelig sving, da hadde kølla truffet taket på vei tilbake, skriver Bellamy.

Møtte Benitez
Waliseren forteller at han ga Riise klar beskjed om ikke å snakke til ham på den måten foran de andre Liverpool-spillerne igjen. Ifølge Cardiff-spilleren skal Riise ha unnskyldt seg, men kun fått trusler i retur.

– Når jeg ser tilbake på det nå, skvetter jeg. Det var patetisk. Dumhet på høyeste nivå. Det var oppførsel preget av fyll og mobbing, mener Bellamy.

Etter hvert skal en lounge ha blitt ramponert på hotellet. Bellamy gikk for å legge seg, men sto opp igjen da han ble vekket av Finnan som fortalte at manager Rafael Benitez og assistent Pako Ayesteran befant seg i rommet hvor hærverket hadde pågått.

– John Arne Riise kom til meg og sa du angrep ham med en golfkølle, skal Benitez ha sagt ifølge Bellamy.

Artikkelen fortsetter under bildet!