zlatan (Foto: AFP)
zlatan (Foto: AFP)

Leonardo straffes hardt etter dommerangrep

PSGs sportsdirektør får ni måneders karantene for å ta ha skubbet til en dommer.

Det bestemte det franske fotballforbundet fredag.

Leonardo var innkalt til en høring som endte med at sportsdirektøren suspenderes i ni måneder. Samtidig kan den pengesterke seriemesteren fra den franske hovedstaden komme til å starte neste sesong med tre minuspoeng.

Brassen straffes for å ha dyttet dommer Alexandre Castro etter 1-1-kampen mot Valenciennes i begynnelsen av mai, skriver franske L'Equipe.

Paris Saint-Germain kunne i praksis sikre seriegullet med tre poeng, men kampen endte 1-1 etter at Thiago Silva ble sendt av banen allerede før pause. Leonardo var rasende etter kampslutt og gikk inn i en klassisk skulder til skulder-takling på dommeren på vei inn i garderoben. Situasjonen ble fanget opp av Canal Plus' kamera på stadion.

– Dommeren taklet ikke presset. Han delte ut sju gule og ett rødt kort i en rolig kamp. Jeg forstår ikke hvordan en så uerfaren dommer kan få dømme en så viktig kamp, sa Leonardo etter kampen.

Artikkelen fortsetter under bildet!

leoap
leoap

43-åringen fortalte senere at han ville snakke med kamplederen og da fortelle at grunnen til sammenstøtet var at han hadde blitt dyttet inn i dommeren av en delegat på stadion.

Den oppfatningen delte tydeligvis ikke disiplinærutvalget i det franske fotballforbundet. Leonardo suspenderes fra alle sine oppdrag i fotballen de neste ni månedene samtidig som PSG fikk en betinget poengstraff. Den franske storklubben har mulighet til å anke dommen.

– Det er ikke så mye å si. En person med gul trøye ødela hele kampen. Det er ikke akseptabelt, sa Zlatan Ibrahimovic til Aftonbladet etter kampen mot Valenciennes.