Topptent Thorkildsen kaster i Dessau

Andreas Thorkildsen er tilbake for fullt etter lyskekrampen som satte en stopper for kastingen hans i Shanghai. Fredag kaster han i tyske Dessau.

– Hadde han ikke følt seg 100 prosent klar, ville han ikke i stilt i stevnet fredag, sier trener Åsmund Martinsen til NTB torsdag.

Han forteller at det var lysken som ikke likte seg helt og krampet seg litt under oppvarmingen til stevnet i Shanghai, men nå er lyskeplagene historie og den tidligere norske dobbelte OL-vinneren ser fram til å konkurrere igjen.

– Han hadde helt rett da han sa at han ville kom fort tilbake etter krampen i Shanghai. Nå har han vært gjennom flere behandlinger etter at han kom hjem fra Kina. Vi har også fått gjennomført en skikkelig kastøkt, forteller Martinsen.

– Det som var bra, var at det ikke var snakk om noen skade i Shanghai. Han kunne ta i ganske mye med muskelen uten at det gjorde vondt, så det virker som om alt er under kontroll, sier treneren.

Det er russeren Sergej Makarov som har banerekorden i Dessau med 90,86 meter. Det er ikke trolig at Thorkildsen kan slå den rekorden, og han har da heller ikke satt seg noen resultatmål før kasten fredag kveld. (©NTB)