Putin vil ha bryting i OL

Russlands president Vladimir Putin sluttet seg torsdag til dem som kjemper for at bryting skal beholde plassen på OL-programmet.

– Bryting er en av idrettene som utgjør OLs grunnmur, sa Putin under en lunsj med medlemmer av Den internasjonale olympiske komité (IOK).

– Jeg vet at den endelige avgjørelsen vil bli fattet senere, men bryting er en favoritt i 209 land verden rundt. Jeg håper avgjørelsen blir rettferdig, rimelig og bidrar til å styrke og utvikle OL-bevegelsen, sa Putin til IOK-president Jacques Rogge.

– OL-bevegelsen har vært basert på en gammel tradisjon, og bryting er som vi vet en av de opprinnelige idrettene fra antikkens leker.

IOK-styret besluttet i februar overraskende å stryke bryting fra OL-programmet fra og med 2020. Det har ført til kraftige reaksjoner og en kampanje for å berge sportens OL-status.

Ved hjelp av endringer som skal gjøre sporten mer attraktiv kom bryting onsdag med i et finalefelt på tre idretter som IOK-medlemmene skal velge mellom under kongressen i september. (©NTB)