Nils Johan Semb. (Foto: TV 2)
Nils Johan Semb. (Foto: TV 2)

Semb vil ikke sykmelde Tippeligaen

Sju av 16 lag er ute av cupen, men toppfotballsjefen vil ikke si at nivået på Tippeligaen er lavt.

Brann, Viking, Aalesund og Hønefoss sa takk for seg i cupens tredje runde mot motstand fra lavere divisjoner.

I runden før forsvant Sarpsborg, Strømsgodset og Sandnes Ulf.

Dermed er sju tippeligalag ute av cupen.

Les også: Brann og Viking ydmyket på hjemmebane i cupen
Les også: Ekspertene om cupsmellene: – Sjokkerende dårlig!

– Det er for mange. I tillegg så er fire av de fem som ligger i toppen av Tippeligaen ute. Det er bare Rosenborg igjen av den gruppen. Det er kanskje det som er mest spesielt. At det ryker en del tippeligalag fra nedre halvdelen i tøffe oppgjør med adeccoligalag fra den øvre halvdelen, er vi historisk vant med, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb til TV 2 Sporten.

– Det positive med det er forsåvidt at det er sjarmerende med cupen. Sånn er cup. Ikke bare i Norge, men også i andre nasjoner. Det smeller noen bomber. Totalt sett er det blitt litt for mange av dem, fortsetter han.

Men Semb vil ikke være med på at den tidlige cupexiten for så mange lag betyr at nivået på Tippeligaen er lavt.

– Det er vanskelig å si. Cup er cup og det er enkeltstående kamper. Slipper du deg litt ned og det andre laget mobiliserer litt ekstra så vet vi at sånn har historien vært, og sånn vil historien bli i fremtiden. Men helt i toppen så er det er en liten varsellampe at det er så mange lag som ryker ut. Det er vanskelig å si ut fra en sånn enkeltstående kampdag om det er noe med nivået eller ikke. Nivået i norsk Tippeliga får vi først svaret på når vi skal ut å spille europacup. Der har det vært skralt i mange år, men vi hadde et fantastisk fint europacupår i fjor, der spesielt Molde og Rosenborg slo bra fra seg og spilte inn masse rankingpoeng til Norge. Vi håper vi kan fortsette det i år. Men det svaret får vi først i august/september, sier toppfotballsjefen.