Lillehammer  20110525. Regissørene Espen Sandberg (t.v.) og Joachim Rønning på filmsettet under innspillingen av storfilmen Kon Tiki på Maihaugen på Lillehammer onsdag. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)
Lillehammer 20110525. Regissørene Espen Sandberg (t.v.) og Joachim Rønning på filmsettet under innspillingen av storfilmen Kon Tiki på Maihaugen på Lillehammer onsdag. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)

Kon-Tiki-regissørene lager Pirates of the Caribbean

Joachim Rønning og Espen Sandberg skal lage den neste Pirates of the Caribbean-filmen.

Av Ingvil Teige Stiegler

Regissør-duoen bak de norske storfilmene Kon-Tiki og Max Manus skal lage den femte Pirates of the Caribbean-filmen. Det melder Hollywood Reporter.

Den femte Pirates of the Caribbean-filmen har premiere 10. juli 2015, og som vanlig er det Johnny Depp som skal spille hovedrollen.

Regissørene selv bekrefter til NTB at de skal regissere den neste Pirates of the Caribbean-filmen.

Ifølge nettstedet Deadline har både stjernen selv, produsent Jerry Bruckheimer og Disney, som er selskapet bak produksjonen, godkjent de to nordmennene som regissører.

Nettstedet skriver at nordmennene med Kon-Tiki laget mye film for lite penger og viste at de vet hvordan man filmer på vann.

Oscar-nominert

Den norske filmskaperduoen ble foretrukket framfor regissører som Fredrik Bond

KLAR FOR WESTERN-FILM: Johnny Depp gikk ned i lønn for at «The Lone Ranger» skulle se dagens lys.
KLAR FOR WESTERN-FILM: Johnny Depp gikk ned i lønn for at «The Lone Ranger» skulle se dagens lys.
som imponerte produsent Jerry Bruckheimer med filmen «The Necessary Death of Charlie Countryman», and Rupert Sanders som regisserte «Snow White and the Huntsman».

Kritikerroste Kon-Tiki var i år nominert til Oscar for beste utenlandske film, men nådde ikke helt opp.

– Veldig morsomt

– Det er kjempestort at nordmenn får dette oppdraget. Pirates of the Caribbean er en enorm filmserie med mange fans. Det er utrolig gøy at norske regissører lager en så stor film, sier TV 2s filmekspert og redaktør for Filmmagasinet.no Einar Aarvig. Han er ikke overrasket over nyheten om at nordmennene har fått jobben.

Filmanmelder Einar Aarvig mener kjendisjag og selvrealisering kan være noe av årsaken til at filmproduksjonen i Norge har økt. (Foto: God morgen Norge)
Filmanmelder Einar Aarvig mener kjendisjag og selvrealisering kan være noe av årsaken til at filmproduksjonen i Norge har økt. (Foto: God morgen Norge)

– Tiden siden Oscar-nominasjonen har vært som en lang trommevirvel. De har vært i Hollywood nærmest uavbrutt og har trukket seg fra den norske filmen «Beatles». De siste tre ukene har det gått rykter om at de var svært aktuelle for Pirates of the Caribbean, sier Aarvig til TV2.no.

Han er sikker på at Oscar-nominasjonen har betydd svært mye for de to norske regissørenes fremtid i Hollywood.

– Om ikke det har vært avgjørende, så har det hatt mye å si. En Oscar-nominasjon åpner en masse dører, både formelle og uformelle, sier Aarvig.

– Hva vil Pirates of the Caribbean bety for dem?

– De blir ikke internasjonalt kjent av denne filmen. Pirates of the Caribbean er veldig produsent-styrt, så de får nok ikke den aller største friheten, de er nærmest «hired guns». Men om de gjør en god jobb, får de vist at de behersker å lage film med budsjett på mange millioner dollar, og da ligger storfilmenes verden åpen, sier Aarvig.

Publikumsrekord

Regissør-duoen satte besøksrekord på norske kinoer, da «Max Manus» trakk over 130.000 åpningshelgen i 2008. Det var den beste åpningshelgen for en norsk film noensinne.

I 2006 laget de to nordmennene western-komedien «Bandidas» med Salma Hayek og Penélope Cruz i hovedrollene.

Store stjerner

Den første filmen i serien «Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl» hadde premiere i 2003. Den ble nominert til fem Oscar-priser og spilte inn over 305 millioner dollar, ifølge filmnettstedet IMDB.

Siden har det kommet tre filmer til i serien: «Dead Man's Chest» i 2006, «At World's End» i 2007 og «On Stranger Tides» i 2011.

I tillegg til Johnny Depp har filmserien store navn som Keira Knightley, Orlando Bloom, Geoffrey Rush og Rolling Stones-gitarist Keith Richards på plakaten.

(TV 2/ NTB)