Stjernespekket fotballfest for U21-gutta

Jordan Henderson, Marco Verratti, David de Gea, Kevin Strootman og Alan Dzagojev er blant fotballens superstjerner i U21-EM.

Det kryr av kjente navn når Tor Ole Skullerud og Norges U21-landslag skal måle krefter med de beste i Europa de neste ukene. England, Italia, Spania, Tyskland, Nederland og Russland har i likhet med Norge kvalifisert seg for sommerens EM-sluttspill. Vertsnasjon er Israel.

Den engelske EM-troppen er full av kjente navn. Steven Caulker (Tottenham), Jordan Henderson (Liverpool), Josh McEachran (Chelsea), Jonjo Shelvey (Liverpool), Jack Butland (Stoke) og Tom Ince (Blackpool) er noen utvalgte navn. Crystal Palace-angriper Wilfried Zaha, som skal til Manchester United, er med i troppen, men er usikker på grunn av en vond ankel.

Den italienske troppen byr på navn som Lorenzo Insigne (Napoli), Marco Verratti (Paris Saint-Germain), Fabio Borini (Liverpool), Alberto Paloschi (Chievo) og Mattia Destro (Roma).

Spania reiser til Israel med blant annet Manchester United-keeper David de Gea, Barcelonas Thiago Alcantara, Valencias Sergio Canales og Barcelonas Cristian Tello.

Tyskland kommer med en sterk tropp hovedsakelig fra Bundesliga. Tottenhams Lewis Holtby er en av få i troppen som spiller utenlands. Hos Russland er fjorårets EM-profil Alan Dzagojev (CSKA Moskva) på plass i troppen. (©NTB)